JessicaOnline.nl Havermuffins

Haver muffins

100 gram havervlokken
80 gram (ongeveer 10 gehakte) abrikozen
70 gram kokosspread van Bio today
50 gram gepofte speltkorrels met honing van SMAAKT
1 hand boekweitflakes
40 gram gebroken lijnzaad
40 gram rozijnen of krenten
35 gram walnoten
30 gram pecannoten
30 gram kokosrasp
3 eieren
2 rijpe bananen
1 eetlepel Arenga palmsuiker
1 mespuntje zout

24 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C


Met lood in je schoenen naar de keuken?

Als je de ingrediëntenlijst ziet, denk je misschien al:” Laat maar zitten!” Dat kan ik me goed voorstellen! Maar laat ik je eerst vertellen dat ik dit recept precies zo gemaakt heb, omdat ik mijn voorraden eens op wilde maken. Ik had zoveel kleine beetjes van, van alles open staan, dat ik dat wilde verwerken in een recept. En het bleek toevallig erg lekker. 🙂

Dus ik ga het overzichtelijk opschrijven zodat jij ook je restjes kan opmaken
Basis:
100 gram havervlokken
2 rijpe bananen
3 eieren
1 eetlepel Arenga palmsuiker
1 mespuntje zout
40 gram gebroken lijnzaad

120 gram gedroogd fruit: rozijnen, krenten, dadels, vijgen, abrikozen…etc.
(80 gram, ongeveer 10 gehakte abrikozen + 40 gram rozijnen)
70 gram semi vloeibare substantie: chocoladepasta, amandelpasta, suiker vrije jam of kokosspread zoals ik heb gebruikt.
60 ontbijt granen zoals: cornflakes, boekweitflakes, gepofte speltkorrel, muesli of popcorn.
(Ik gebruike 50 gram gepofte speltkorrels met honing van SMAAKT en 10       gram boekweitflakes.)
95 gram noten of zaden zoals: sesamzaadjes, pompoenpitten, zonnebloempitten, amandelen, hazelnoten, pecannoten, paranoten etc.
(Ik gebruikte: 35 gram walnoten, 30 gram pecannoten, 30 gram kokosrasp)

Bij het kiezen van de ingrediënten moet je, je wel bedenken of het lekker zal smaken bij elkaar. En proeven! Als je het beslag niet zoet genoeg vindt, voeg wat stevia of sucraloze toe.
Gebruik je zoute popcorn of gezouten noten, dan zou ik het zout uit het recept weglaten.
Gebruik je net als ik de kokosspread, dan is de kokosrasp daar wel erg lekker bi

Bereiding:

De bananen heb ik met de abrikozen en de eieren in de blender gedaan, de overige ingrediënten (behalve de gepofte speltkorrels) in de mixer en nadat ze lekker door elkaar gemengd waren heb ik de geblenderde bananen, eieren en abrikozen bij de ingrediënten in de mixer gevoegd.

Op het laatste heb ik de gepofte speltkorrels door het mengsel geroerd, zodat deze mooie, luchtige korreltjes heel bleven. (als je popcorn gebruikt, zou ik die ook op het laatst toevoegen).

Ik heb het mengsel verdeeld over 24 papieren cupcake vormpjes en in 24 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C gebakken.

Posted by Jessica Mendels

Geef een reactie