Rijstwafels met pure chocolade

-Recept uit het septembernummer 2017 van het “SugarKids club magazine”.-

Per rijstwafel:
95 kcal, 6 g vet (waarvan 3 g verzadigd vet), 9 g koolhydraten, 1 g eiwit, 0 g voedingsvezel, 0 g zout en 6 mg natrium.

Dit is een makkelijk te maken traktatie die het gevoel van
een taartje geeft, in ieder geval wel bij Ilse!
De eerste keer dat ik ze voor haar maakte, werden haar ogen bijna net zo groot
als de wafel zelf! 🙂

Om te beginnen kies is een rijstwafel die van bruine rijst gemaakt is, meer
ingrediënten dan bruine rijst en een klein beetje (zee)zout hoeft er niet in te
zitten. Er bestaan ook meergranen varianten ben wat boekweit en gierst erbij, dat is
ook een goede keus.

Het tweede ingrediënt dat je in huis moet halen is pure
chocolade zonder suiker, ik ben een heel groot liefhebber van de chocolade van
Green Sweet Stevia.

Ik zet een pannetje voor 1/3e gevuld met water op
het vuur en daarop zet ik en schaaltje die de pan afsluit. In dit schaaltje leg
ik een in stukjes gebroken reepje chocolade (42 gram) en laat deze, al roerend
met een pannenlikker, smelten.

Als de chocolade gesmolten is, haal ik het schaaltje van de pan (met
handschoenen!) en laat deze terwijl ik hem doorroer iets afkoelen (3 minuten
roeren ongeveer).
Dan besmeer ik 4 rijstwafels met de chocolade, laat de chocolade opstijven
(duurt ongeveer een kwartier bij een kamertemperatuur van 20 graden, in de
zomer zou ik de wafels 5 minuten in de vriezer leggen).

Ze zijn het lekkerste als je ze dezelfde dag op eet! Eet
smakelijk!

Mijn eigen kleine “Sugarkid” <3

Posted by Jessica Mendels

Geef een reactie