Herfstige brownie

->Dit recept is vrij van: suiker, zuivel, soja en gluten!<-

Ingrediënten:
250 gram abrikoos
200 gram geraspte
pompoen
150 gram geraspte
appel
150 gram gesmolten
kokosolie
40 gram gesmolten
suikervrije chocolade (ik gebruik GreenSweet Stevia puur)
100 gram amandelmeel
50 gram cacao
3 eieren
2 eetlepels gebroken
lijnzaad
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
Optioneel:150 gram
gebroken walnoten

Er bovenop:
Potje hazelnoot-
amandelpasta van “Horizon”
Chocoladepasta van “De
kleine keuken”
Amandel schaafsel

Bakken: 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ºC graden en daarna nog 10
minuten op 160 ºC graden.

Recept is voor ongeveer 24 kleine brownies
Voedingswaarde per brownie:
255 Kcal – 11 gram Koolhydraten – 21 gram vet (waarvan 7 gram verzadigd) – 6 gram eiwit – 4 gram vezel – 0,2 gram zout – 70 mg natrium

!!Voor dit recept heb je echt een goede blender of
keukenmachine nodig!!

Aan de slag
Omdat de abrikozen ervoor zorgen dat het een heel plakkerig
beslag wordt, is het belangrijk de juiste volgorden aan te houden.

Om te beginnen breek ik de chocola in stukken en smelt deze
au bain-marie. (Een pannetje met daarin wat kokend water op het vuur. Daar bovenop
een schaaltje dat de pan afsluit met daarin de chocola).
Als de chocolade helemaal gesmolten is, haal ik het schaaltje van de pan af
zodat het weer een beetje kan afkoelen. Ondertussen kan ik alle andere spullen
klaarzetten.
Nu kan het ‘blenderen’ beginnen. Ik blender de abrikozen, de gesmolten chocola
(alweer een beetje afgekoeld), de eieren en de appelrasp tot een glad beslag.
Daarna voeg ik de lijnzaadjes, het cacaopoeder, de amandelmeel, bakpoeder en
het zout toe. Vervolgens blender ik (aan en uit even roeren en opnieuw) totdat
het weer een glad beslag is. Als laatste voeg ik de gesmolten kokosolie en de
pompoen toe en ga ik weer door met blenderen totdat ik een zo goed als glad
beslag heb. Als ik de brownies mét walnoten maak, schep ik die nu helemaal als
laatste, door het plakkerige beslag.

Met een pannenlikker schep ik het beslag in mijn met
bakpapier bekleden brownievormen. Je kan er ook voor kiezen om cupcakevormpjes in
een tray te gebruiken dat deelt handig uit!

Ik schuif de brownie vormen in de oven en bak ze 25 minuten
in een voorverwarmde oven op 180ºC graden en daarna nog 10 minuten op 160 ºC graden.

Na de eerste 25 minuten test ik of ze al gaar zijn door een satéprikker in het
midden van de brownie te steken en er weer uithalen. Zit er vloeibaar beslag aan
mijn prikker, dan is de kern nog niet gaar en bak ik ze nog 10 minuten op 160ºC. Komt de satéprikker
er droog uit, dan zijn ze klaar.

Ik haal de brownies uit de oven en laat ze in de vorm nog
even afkoelen, na een kwartiertje haal ik ze uit de vorm zodat ze niet gaan
“zweten” en vochtig worden. (En omdat ik de geur niet langer kan weerstaan! 🙂

Ik snij de brownies in de maat die ik wil serveren, verdeel
per stuk een theelepel hazelnoot/amandelpasta er overheen, daarop een theelepel
chocoladepasta (van de kleine keuken!) en maak het taartje af met wat
geschaafde amandel.
Nou daar zeg je u tegen!

Als de brownies helemaal zijn afgekoeld kan je ze ook
invriezen zodat je altijd een lekkere traktatie binnen handbereik hebt!
Het opmaken met de hazelnoot- en chocoladepasta doe je vlak voordat je hem gaat
eten.

Ga je dit recept maken? Laat het me weten via FB, Instagram
of Twitter, dat vind ik heel leuk!

Liefs Jessica…

Sharing is caring!

Laat een reactie achter