Appelpizza JessicaOnline.nl

Appel Pizza

appel pizza jessicaonline.nl

Deze ingrediënten heb je nodig voor de bodem van je appelpizza:
500 gram speltbloem
200+30 ml lauwwarm water
3 eetlepels olijfolie
7 gram droge gist (1 zakje)
1 theelepel zout
1/2e theelepel kokosbloesem

1 appel
5 eetlepels appelcompote
1 theelepel kaneel
boter of vegan boter van Flora Plant
Icing van Green Sweet Stevia

Hoe ik het deeg maak, lees je bij mijn stuk over pizza. Klik hier.

Ik heb dus deeg (over), dat rol ik tussen twee vellen bakpapier mooi plat en rond.
De appel is gewassen en afgedroogd, van zijn klokhuis ontdaan en in plakjes gesneden. Over het deeg verdeel ik wat appelcompote (lees hier hoe ik die maak). Van de plakjes appel maak ik een mooie bloemvorm, bestrooi de pizza met wat kaneel en hij gaat de oven in.

Baktijd en temperatuur
Verwarm de oven voor op 220 Graden Celsius. Laat de bakplaat alvast mee voorverwarmen. Als je, je pizza op een vel bakpapier maakt en je houdt de hete bakplaat tegen het aanrecht, trek je je pizza zo met bakpapier en al op de kokend hete bakplaat.

Kijk na 8 minuten door je ovenraampje of hij er al smakelijk uitziet, is hij nog wat bleek laat hem nog 2 minuten langer in de oven.

Met de kaasschaaf Tek ik wat boterkrullen van de roomboter of Floraplant boter en bestrooi de pizza dan met mijn suikervrije poedersuiker die icing heet.

Dit is een heel lekker alternatief voor appeltaart! Want in je beleving eet je echt een appelgebakje…. vergelijk het met het plezier dat je aan apfelstrudel beleefd!

Geïnspireerd om hem eens te maken? Leuk als je het me laat weten!
Liefs Jessica…

appel pizza jessicaonline.nlBij ons gingen ze laatst mee als brunch naar het strand! Een heerlijke traktatie vlak voor het surfen!

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter