copyright Jessica Mendels - JessicaOnline.nl Chocovinger

Chocovingers

-> Voor kindjes vanaf 12 maandenchocovingers Jessicaonline.nl
-> Zuivelvrij, tarwebrij, zonder toegevoegde suikers

120 gram volkoren speltmeel
70 gram cacao
3 of 4 bruine bananen
1 ei
1/2e theelepel bakpoeder
10 druppeltjes stevia (Optioneel)
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel vanille extract
Snufje zout

Ook nodig een blender en een spuitzak
12 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden

chocovingers Jessicaonline.nlEen gezond alternatief

Een gezond alternatief voor de lange vingers zijn deze chocoladevingers. Alleen het zien van zo’n mollig babyhandje met de langwerpige traktatie in het knuistje is om op te eten!
Je moet je voorstellen dat als je baby nog nooit (melk)chocolade met veel suiker gegeten hebt en de smaak is nog puur, jij als ouder kan aanbieden wat je wil! Een lekkere en gezonde variant als deze dus 🙂
Onze dochters hebben de melkvariant van chocolade met toegevoegde suiker nooit gehad en hebben van baby af aan (ik denk met 10 maanden al) altijd gesmuld van deze koekjes en andere pure chocolade traktaties.

Aan de slag

Als eerst weeg ik de kokosolie af en zet deze in een porseleinen bakje in de oven die staat voor te verwarmen zodat hij vloeibaar wordt.
Dan pakken we de blenderbeker en zet die op de weegschaal. Zo kan ik alles in de beker afwegen zonder extra afwas te maken. Ik pel de bananen en stop ze in de blender. Hoe bruiner de bananen al zijn, hoe zoeter de koekjes zullen worden.
Daarna gaan alle andere ingrediënten erbij, let op dat je de warme kokosolie niet direct op je ei giet, dan krijgen we roer ei en dat willen we niet.

De blender mag het volgende werkje doen. Is de massa te dik, dan kan je een heel klein beetje (denk aan een eetlepel per keer) water toevoegen. Even met de lepel roeren als de blender uit staat kan ook helpen.

Ik stop met blenderen als ik een mooi, glad, bruin beslag heb. Deze gaat in de spuitzak met een ronde opening (een geknipt gat gaat ook).

Nu spuit ik rechte “vingers” op de bakplaat bekleed met bakpapier.

Heb je zoveel vingers als dat je vandaag gaat opeten, dan kunnen ze de oven in.

Blijf in de buurt en controleer na 12 minuten.
De koekjes worden niet hard, het is een zacht koekje.

-> Deze koekjes moet je eten op de dag dat je ze maakt, dan zijn ze het lekkerst!
Het beslag in de spuitzak kan wel vier dagen in de koelkast goed blijven, heb je over dan kan je de volgende dag verse Choco Vingers bakken!

Kijk voor meer tips, recepten en achtergrond informatie op JessicaOnline.nl
Instagram:
@Jessicamendels
@JessicaOnline.nl 

chocovingers Jessicaonline.nl

Foto’s zijn van Laura Oldenbroek
Jurkjes van Frolijk 
Oorhangers van Miccy’s

Sharing is caring!

Laat een reactie achter