Het is nu de tijd om te genieten van de Hollandse aardbeien! Op de homemade market hier in de wijk kocht ik van het weekend drie doosjes en daar heb ik meteen heerlijke ijsjes van gemaakt.
300 gram Hollandse aardbeien
50 ml jus d’orange
2 opscheplepels yoghurt (Hollandse hangop)
5 druppels Stevia (met aardbeien smaak)
2 theelepels Sucralose
9 ijsvormpjes met een inhoud van 50 ml per stuk
Nadat ik samen met Ilse alle aardbeien gewassen en ‘ontkroond’ had, gooide we ze met de verse jus en 5 druppels stevia in de blender totdat het een glad aardbeien papje was.
We vulde de eerste 6 vormpjes met dit mengsel. Uitkomst; aardbeien ijsjes.
We hielden nog wat ‘aardbeienpap’ over dus maakten we ook nog aardbeien-yoghurtijsjes.
We schepte 2 opscheplepels yoghurt in een bakje, roerde daar 2 theelepels Sucralose doorheen (totdat het poeder volledig opgenomen was door de yoghurt). Daarna goten we het overgebleven ‘aardbeienpapje’ door de yoghurt en roerde dit heel voorzichtig met een lepel door elkaar. We wilde graag dat de mooie, roze strepen zichtbaar bleven. Met dit mengsel konden we nog 3 vormpjes vullen.
Een nacht in de vriezer en de volgende dag smullen….
Ze zijn zo lekker!