Home Sweet Home

Ik ben Jessica Mendels, presentatrice , actrice, voice-over en sinds 2012 ook moeder, van twee fantastische meisjes; Ilse (2012) en Eva (2015).

Nou klinkt het heel zoetsappig, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik al moeder was alleen ik had nog geen kinderen. Toen onze oudste dochter, Ilse, geboren werd, vielen er dus heel veel puzzelstukjes op hun plek en daar geniet ik iedere dag van!

 

Tijdens mijn eerste zwangerschap werd er suikerziekte bij mij geconstateerd (tijdens mijn tweede zwangerschap bleek dat type: MODY te zijn.)

Vanaf dat moment heb ik geraffineerde suikers de rug toegekeerd. Met dit soort dingen ben ik heel zwart/wit, ik heb gemerkt dat “alles of niets” voor mij werkt.

Eerst gunde ik mezelf af en toe een stukje bruidstaart, want die vond ik altijd zo lekker. Maar bij de eerste twee bruiloften waar ik te gast was, viel de taart tegen.

Ik dacht eerst nog dat het aan de taart lag, maar mijn smaak was gewoon veranderd.

Het “helemaal niet doen” werkt ook heel verhelderend, het is duidelijk voor mezelf en mijn omgeving.

Zo voed ik (wij) ook onze kinderen op; Zij krijgen ook geen geraffineerde suikers, daarom ben ik altijd op zoek naar producten die mijn goedkeuring verdienen. De blijdschap is heel groot als ik bijvoorbeeld iets lekkers voor Ilse vind, wat ik helemaal oké vind!

In recepten uitproberen en etiketten lezen gaat veel tijd zitten, daarom dacht ik:

”Ik ga mijn bevindingen delen! Met jullie….de bezoekers van Jessica Online.”

 

Als ik terugkijk op mijn leven tot nu toe, ben ik altijd met “gezonde voeding” bezig geweest of omringd.

Mijn opa had een moestuin, dus aten we meestal de onbespoten groente van het seizoen of om mijn moeder te citeren: ”Sla met slakken”. ☺

In de kelder lag een zwam die alternatieve limonade ‘maakte’… klinkt echt als hekserij, maar tegenwoordig is het onderdeel van de populaire, gezonde wind die er waait en kan je dat drankje overal kopen: ”Kombucha”.

En in plaats van yoghurt kregen we nog zo’n zelfgemaakt, gezond goedje; Kefir.

Onderaan de pagina linkjes met meer info hierover.

 

Toen ik eenmaal volwassen was, bleef ik bewust met voeding omgaan. Ik genoot wel van koek, snoep, chocolade en taart, maar ik dronk dan bijvoorbeeld geen alcohol.

Zo lekker vond ik het niet en ik genoot veel meer van calorieën in de vorm van een taartje.

 

Ik heb me een tijdje verdiept in het oer dieet, daarna het bloedgroepdieet (ik heb bloedgroep O en dan lijkt dat veel op het oer dieet).

Toen ik eenmaal een glucosemeter had, kon ik direct in mijn bloed zien wat bepaalde voeding met mijn suikerspiegel deed en dat was continu een bevestiging van wat ik eigenlijk al wist.

Dat is ook de voornaamste reden dat ik geen tarwe meer eet, mijn suikerspiegel schiet daar zo enorm van omhoog!

Tijdens mijn zwangerschappen, toen ik ook insuline moest spuiten, lukte het totaal niet om na het eten van een tarwe product mijn suikerwaarde netjes te krijgen.

Dus dan eet ik het maar niet.

Waar het eigenlijk allemaal op neerkomt en wat mijn leidraad is geworden:

Zo puur mogelijk eten. Dus #GeenPakjesEnZakjes oftewel, zo min mogelijk fabrieksvoeding.

 

Veel plezier met lezen en als je nog tips voor mij hebt of ideeën voor JessicaOnline.nl?

Mail me!

 

 

Meer info:

Kombucha:

http://www.thekitchn.com/how-to-make-your-own-kombucha-scoby-cooking-lessons-from-the-kitchn-202596

Kefir:

http://www.thekitchn.com/how-to-make-milk-kefir-cooking-lessons-from-the-kitchn-202022