illie billie gaat tuinieren

Het thema van Kinderboekenweek 2022 is Gi-Ga-Groen en dit boek is mega groen!

In het tweede deel van de illie billie reeks, leert illie billie heel veel over de moestuin.
Keesie Beesie laat illie billie helpen en aldoende leert zij en de kinderen die het boek lezen ook.
illie billie en Jessie bees rechten bij Jessica mendels

Zo vertelt Keesie Beesie dat groente en fruit uit hele kleine zaadjes groeien bijvoorbeeld.

Dat wortels onder de grond groeien en dat het heel veel werk is voordat je doperwtjes kan eten.
Dat je een wortel rauw kan eten, maar ook gebakken, gekookt of je kan er een heerlijke een worteltaart van maken. Het recept staat zelfs in het boek

Door de aanspreekende kleuren, lieve diertjes, gladde stevige (en afneembare) bladzijden en afgeronde hoeken is dit boek al geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden.
Samen naar de plaatjes kijken, en samen op schoot het boekje bekijken en ook al voorlezen is heel goed voor de taalontwikkeling.

Door het lettertype dat gekozen is, kunnen beginnende lezers uit groep 2 en 3 het boekjes al zelf lezen. Maar de fans van dit illie billie zitten ook nog in groep 5 hoor. Niemand is te jong of te oud om van illie billie te houden.

 

 

Jessica Mendels met haar tweede boek:"illie billie gaat tuinieren"Presentatrice en moeder-met-een-missie Jessica Mendels heeft, net als haar oudste dochter, diabetes (type MODY). Haar jongste dochter heeft een koemelkallergie. Eten en drinken is voor hen dus niet vanzelfsprekend. Om het lekker, gezellig en gezond te houden maken ze veel zelf, bestuderen ze alle etiketten en praten ze erover met elkaar.
Met het luchtige, vrolijke boek Illie Billie is jarig maakt Jessica Mendels deze soms ingewikkelde materie toegankelijk en bespreekbaar voor alle jonge kinderen.

 

De boeken bestellen en morgen nog zelf in huis hebben? Dat kan via je eigen favoriete boekenverkooppunt. Bijvoorbeeld via BOL.COM

De boeken kosten overal € 8,95 

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter