Handmade

Ik hou van knutselen, fröbelen, iets moois in een winkel zien en omdat ik het te duur vind, namaken.Een zelfgemaakt cadeautje geven, waar je niet alleen geld, maar ook tijd, aandacht en liefde in hebt gestopt; iets speciaal voor de ontvanger gemaakt… dat overtreft een cadeau kopen op alle fronten!

En dan heb ik nog een tik; ik vind het namelijk zonde om een mooi potje, waar bijvoorbeeld de feta of pindakaas ingezeten heeft weg te gooien.

Ik zie dan een windlicht of vaasje voor me en was het potje af en bewaar het in de, veel te volle, kast.

Gelukkig vindt Ilse het ook heel leuk om te schilderen, knippen en plakken en zo maken we regelmatig iets moois voor mensen die we lief vinden.

Pietenjurk

Pietenjurk

-Rose-
Vanaf het moment van de intocht weet Lily wat ze later wil worden: Piet! Ze is al druk aan het oefenen met klimmen, ondersteboven hangen, dansen en cadeautjes inpakken. Ook Mila ziet het wel zitten en hobbelt er vrolijk achteraan. Omdat je pas op een echte Piet lijkt met een echte pietenurk,..

Posted by Jessica Mendels in De hort op, Handmade, 1 comment
Sinterklaaskrans

Sinterklaaskrans

-Rose-
Eindelijk is het zover; de Sinterklaaskrans mag weer op de voordeur want Sinterklaas is weer in het land!
Lily en Mila kunnen niet wachten! Met koude oren, wangen en handen naar de intocht kijken. Binnen warme chocolademelk drinken, verlanglijstjes maken, heel veel sinterklaasliedjes..

Posted by Jessica Mendels in De hort op, Handmade, 0 comments
Knutselen met kastanjes

Knutselen met kastanjes

-Rose-
Het is herfst! En wat begon de herfst zomerachtig dit jaar. De dagen worden nu kouder, maar ik kan me niet herinneren dat we andere jaren in de warme zon naar kastanjes hebben gezocht. De meiden waren wel wat in de war, want “hoe kon het nou dat er in de zomer al kastanjes op de grond..

Posted by Jessica Mendels in Handmade, 0 comments
Baby in een koffertje

Baby in een koffertje

Als we uit eten gaan of we gaan op bezoek, nemen we altijd wat te spelen mee voor de meiden. Tegenwoordig vaak een leuk spel dat je aan tafel kan doen als je op je eten wacht, maar als ze daar nog te klein voor zijn, is er natuurlijk veel ander speelgoed waar ze lang zoet mee kunnen zijn.

Voor..

Posted by Jessica Mendels in De hort op, Handmade, 0 comments
Stokbroodzak

Stokbroodzak

-Rose-
We zijn net terug van een heerlijke vakantie op de camping in Zuid-Frankrijk, aan de Middellandse zee.  Ik kwam als kind al vaak in deze streek en het was voor het eerst dat ik er met mijn eigen gezin was, zo bijzonder om het nu door de ogen van Lily en Mila te ervaren.

Natuurlijk..

Posted by Jessica Mendels in Handmade, 0 comments
Kookschort voor een mini-chef

Kookschort voor een mini-chef

-Rose-
Ik hou van koken en bakken. De meisjes delen die liefde met mij. Ze willen graag helpen in de keuken en zo nu en dan maken we samen wat lekkers. Een muziekje op, kookschorten voor en lekker knoeien met pollepels, gardes, kommen, meel, eieren en andere ingrediënten. Als je nu denkt dat..

Posted by Jessica Mendels in Handmade, 0 comments