Voordat we aan de zoete traktaties gaan, hoort er bij een high-tea natuurlijk eerst een stapeltje, mooi opgemaakte sandwiches.
Ik koop een volkoren speltbrood met niet te veel zaadjes en pitjes. Ik snij (kan de bakker ook) het brood in de lengte door, waardoor ik hele lange boterhammen krijg. De korstje snij ik eraf en rol het brood plat met een deegroller.
1 grote boterham besmeer ik met Phiadelphia Roomskaas original, een komkommer die ik met een kaasschaaf in plakjes heb geschaafd verdeel ik over de roomkaas, niet te veel.
Nu kan je kiezen om daarop wat plakjes gerookte zalm of juist gerookte kipfillet te leggen. Je kan ook de helft met kip en de helft met zalm doen.
Een volgende met roomkaas besmeerde boterham leg je met de besmeerde kant naar binnen toe.
Druk het brood stevig dicht en snij recht- of driehoekige sandwiches.
Voedingswaarde per driehoekige sandwich
130 kcal, 13 g koolhydraten, 4 g vet (waarvan 2 g verzadigd) en 9 g eiwit.