Recept voor 5 scones met een doorsnee van 7 cm en 2,5 a 3 cm hoog
225 speltbloem
110 gram haver melk (Oatly-barista)
40 gram rijstolie
40 gram erythritol poeder/icing
1 theelepel vloeibaar sucralose (of 5 druppels vloeibare stevia)
1 theelepel psyllium
1/2etheelepel zout
1/2etheelepel bakpoeder
wat extra havermelk om te bestrijken
De oven voorverwarmen op 220˚C 10 minuten op 220˚C bakken en daarna nog 5 minuten op 180˚C
Ik zet mijn mengkom op de weegschaal en weeg alle ingrediënten af in de mengkom.
Dan zet ik de keukenmachine met deeghaak aan. Als je een elastisch deeg hebt, is het klaar. Het deeg leg ik op een vel bakpapier en strijk het glad met mijn handen totdat het deeg ongeveer 3 cm hoog is.
Ik steek rondjes uit met een ronde steekvorm met een doorsnede van 7 cm. Ik moet een paar keer een nieuwe plak maken om 5 scones te kunnen uitsteken.
Ik leg de rauwe scones op een bakpapier op de bakplaat en bestrijk ze met wat havermelk.
Nu kan de bakplaat in de oven, blijf in de buurt, want iedere oven is anders.
De scones zijn het lekkerste als je ze direct eet (na 5 minuten afkoelen) dus het laatste wat je doet voordat jullie met de high tea beginnen, is de scones uit de oven halen en op tafel zetten.
Scones serveer je natuurlijk met een fruitjam zonder toegevoegde suiker en geslagen room. Zoet vind ik slagroom het lekkerst en dat doe ik met een paar druppeltjes vloeibare sucralose of stevia.
Ga jij ook lekker de keuken in met of zonder kinderen om dit recept te maken? Ik ben erg benieuwd naar je resultaat, dus als je een berichtje stuurt, vind ik dat heel leuk!
Liefs Jessica…
Voedingswaarde per scone compleet
280 kcal, 36 g koolhydraten, 12 g vet (waarvan 4 verzadigd) en 6 g eiwit