Om deze speltpasta met knolselderij voor vier personen te maken heb je dit nodig:
3 middel grote uien
1 knolselderij
300 ml havermelk
1 kuipje bouillon (kip of groente)
3 laurier blaadjes
peper naar smaak
400 gram doperwtjes uit de diepvries
4 kipschnitzels (echt of vegetarisch, maar wel met een krokant korstje)
320 gram volkoren spelt penne
4 eetlepels olie (rijst- of olijfolie)
Om te beginnen snij ik de uien in niet al te kleine stukjes en zet deze op laag vuur in de wok.
Doordat ze langzaam warm worden, komen de suikers uit de ui eerst vrij en gaan de uien lekker karameliseren. Daarna snij ik de knolselderij in plakken en vervolgens in kleine dobbelsteentjes.
Als het vuur na een minuut of 5 wat omhoog mag, kan de knolselderij er ook bij.
Ik bak de blokjes knolselderij en ui een paar minuten totdat ze wat kleur krijgen.
De ui en knolselderij gaan met de havermelk, bouilionkuipje en laurierblaadjes in de snelkookpan en als de pan onder druk is, hou ik hem 10 minuten onder druk totdat ik het vuur uitdraai. (Heb Jtotdat de krolselderij gaar is.)
De helft van de groente en al het vocht gaan in de blender totdat het geheel een glad zalfje is geworden. Ik voeg deze fluweel zachte saus weer bij de gebakken/gegaarde groente.
De kipschnitzels bakken en in blokjes snijden, pasta koken zoals op de verpakking staat en de doperwten bij de saus voegen totdat ze ontdooid en warm zijn.
Aan tafel!!! Door de stukjes schnitzel pas op het bord toe te voegen, blijven ze lekker knapperig.
Afmaken met olijfolie en geraspte kaas (veganistische kaas kan ook).
Eet smakelijk!