Vegan babytaart zonder toegevoegde suikers

Baby’s eerste verjaardag taart

VEGAN, glutenvrij en zonder toegevoegde suikers

We hebben het beeld allemaal wel op ons netvlies staan: Je baby wordt 1 jaar en mag los gaan op een taartje voor hem/haar alleen. De cake smash zoals de Amerikanen het noemen.
Je kindje kennis laten maken met de ultieme traktatie “taart” op de eerste verjaardag is ook wel een echte Nederlandse traditie te noemen.
Maar hoe leuk dat beeld er uitziet en hoe vertederend de foto’s zullen worden, ik kreeg het niet over mijn hart om mijn baby die dag ineens iets mega ongezonds voor te zetten.
Daarom ben ik aan het ontwikkelen geslagen om een mooie, lekkere, maar gezonde baby taart te ontwikkelen.

We beginnen met de bodem

50 gram dadels (ongeveer 6)
20 gram kokos olie
70 gram amandelmeel
30 gram havervlokken

We doen al deze ingrediënten in de keukenmachine/blender, het plakkerige geheel wat eruit komt gaat zo in de springvorm van 16 cm. Ik bedenk de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier dat ik om de bodem in de springvorm klem.

Bodem wordt een soort grote koek, gebruik de bolle kant van een lepel om het goed aan te drukken. Bak de bodem 15 minuten op 180 Graden en daarna laten afkoelen. De bodem wordt knapperiger naarmate hij afkoelt.
______________________________________________________________________________________

Nu gaan we de “kwarklaag” maken. Je zou dit ook met Griekse yoghurt of volle kwark kunnen maken, maar dan is hij niet meer vegan 😉

3 bananen
10 druppels stevia
150 gram bevroren frambozen
300 gram haver yochurt

Deze ingrediënten gaan in de blender totdat het een mooi roze geheel is. Nu gaan we de aar gaar gebruiken, dat is een vegan vervanging voor gelatine en luistert nauw in gebruik.

130 ml appelsap
14 gram agar agar

In een heel klein pannetje verwarm ik de appelsap waar ik de agar agar al in opgelost heb.

Ik breng de oplossing al roerend aan de kook en roer nog een minuutje door, de vloeistof wordt dik als behangerslijm en voeg ik bij de frambozen/amandelyoghurt terwijl de blender draait. Doe dit snel, want de agar agar moet er warm, bij. Het stolt wanneer het afkoelt.

Even een 1/2e minuut door blenderen en je roze mengsel kan op de inmiddels afgekoelde bodem gestort worden.

Tik met het bakblik een paar keer op het aanrecht om luchtbelletjes te laten ontsnappen. Dit worden anders gaatjes in je taart

Illie Billie babytaart vegan glutenvrij zonder toegevoegde suikers
VersierenIllie Billie babytaart vegan glutenvrij zonder toegevoegde suikers

Onze taart hebben we versierd met verse frambozen, maar dat kan natuurlijk ook met halve druiven,

bosbessen of ander fruit. Als extra versiering hebben wij Illie Billie uitgeprint op stevig papier en
gelamineerd, het cijfer dat bij de verjaardag hoort, is ook leuk! We hebben Illie Billie  op een
hapjesprikker geplakt en in de taart gestoken om hem helemaal persoonlijk af te maken. 

Hou je camera gereed, zet hem je kleintje voor en AANVALLEN!

Kijk voor meer tips, recepten en achtergrond informatie op JessicaOnline.nl
Instagram:
@Jessicamendels
@JessicaOnline.nl 

Sharing is caring!

1 comment

Hoi Jessica,
Wat een leuk taartje! Heb je nog een advies over hoe lang je van tevoren dit taartje kunt maken? Of moet je bijvoorbeeld de bodem nog even apart houden omdat ie anders zompig wordt na een nachtje als gehele taart in de koelkast? Ik ben het liefst op de ochtend van haar verjaardag niet meer bezig met het voorbereiden van haar taartje, maar gewoon een dag van tevoren als dat kan 🙂
Groetjes!

Laat een reactie achter