paastuintje

Paaseieren verven

Als kind al vond ik het verven van gekookte eieren een beetje gek. Ik vond het super leuk, begrijp me niet verkeerd! Mijn zus en ik hadden beiden zo’n klem waar je ei horizontaal in kon en we deden het ieder jaar met veel plezier.
Maar mijn moeder kookte dan een heleboel eieren, wij deden enorm ons best om ze mooi te verven en te versieren en dan…. dan aten we ze op en moest je ze dus pellen en ‘kapot maken’. En als je dat niet wilde omdat het “zonde” was, dan werden ze dus niet gegeten en dat was óók zonde van het ei dat dus niet gegeten werd.

Dus ik bedacht me een week me vorig jaar een week of 6 voor Pasen dat wij dat anders gingen doen!
Aangezien ik toch iedere dag een eitje eet en een paar keer per week pannenkoekenbeslag maak, waar wel 3 eieren in gaan, probeerde ik ieder ei zo gunstig mogelijk te breken. Dat lukte steeds beter en de gaatjes waar ik het ei uit liet lopen werden steeds kleiner. Soms moest ik daardoor ook wel eens stukjes van de schaal uit mijn beslag of pan vissen, maar het resultaat is dat ik een hele verzameling lege eierschalen heb en we naar hartenlust kunnen verven, plakken en versieren!
En we kunnen onze kleine kunstwerkjes zolang bewaren als we willen, zonder eten weg te gooien!image

Een paar voorbeelden van wat wij er allemaal mee gedaan hebben;
-Een ‘smeltplaatje’ eromheen (te koop bij oa de HEMA).
-Verven met de mooie felle kleuren verf van de IKEA.
-Beplakt met kant, lint, oogjes en stickers.
-Er een kuikentje in gedaan.
-Sommige hebben we eerst een mooi kleurtje (of wit) gespoten voordat we ze gingen verven. Ik hing ze op een Japans eetstokje zodat ik schone vingers hield.
-Een krokusbolletje erin gezet.

image

Sharing is caring!

Laat een reactie achter