Popcakes

3 eieren
60 gram amandelmeel
30 gram speltbloem
55 gram Arena palmsuiker*

3 druppels stevia amandel
1 eetlepel gesmolten kokosolie
snufje zout
mespuntje bakpoeder

Splits de eieren, klop het eiwit stevig op in een vetvrije
kom en zet het even in de koelkast.

Meng de andere ingrediënten met het eigeel, dit wordt een
plakkerig goedje.
Roer eerst 1/3e van je eiwit door je plakkerige
mengsel zodra het wat makkelijker is om door te roeren, voeg je rustig de rest
van je eiwit toe. Roer zo min mogelijk om zoveel mogelijk lucht in je beslag te
houden.

Schep voorzichtig je beslag in een spuitzak en vul nu je
popmaker.
Hou de baktijd aan die in je gebruiksaanwijzing staat. Bij mij waren ze het
mooist na 7,5e minuut.

Versieren:

2 reepjes pure chocolade van Green Sweet stevia (suiker
vrij).
Zet een pannetje met water op het vuur, breek de chocolade
in stukjes en doe deze in een schaal die groot genoeg is om de pan af te
sluiten zodat er geen water bij je chocolade komt. Zet de schaal op de pan
zodat de chocoalde kan smelten.

Al lange tijd wilde Ilse graag eens een lolly hebben en
voordat ik de suiker vrije Chupa Chups had gevonden, bedacht ik deze oplossing.
Een cakerecept om popcakes te maken welke ik onder dompelde in (suiker vrije)
chocolade.
De kant en klare versiering die je kan kopen, zijn allemaal op basis van
suiker. Daarom struinde we onze keuken af opzoek naar leuke versiering en vonden:

Kokosrasp,
kokosschaaf, zoutkristallen, sesamzaad, zonnebloempitten, rozemarijn,
venkelzaadjes en suiker vrije hagelslag van Cereal.


NB: De baktijd bepaald niet alleen de kleur en gaarheid van je popcake, maar ook de mate waarin ze rijzen in je popcake maker. Zoals je op de foto kan zien, hadden we mooie balletjes, maar ook een soort poffertje. Deze plattere hebben korter in de popcake maker gezeten. Het is dus even aftasten wat de ideale baktijd is.

*De aanwezige suikers in Arenga Palmsuiker bestaan hoofdzakelijk uit sucrose. De opname in het lichaam is vrij traag, waardoor palmsuiker een lage Glycemische Index (GI) heeft van 30-35. Daarnaast is de aanwezigheid van de natuurlijke stoffen (zoals kalium, magnesium, zink en eiwitten) gegarandeerd door de handmatige bewerking. Hierdoor heeft de palmsuiker een hogere voedingswaarde dan ‘witte suiker’ en is naast de lage GI ook om deze reden geschikter dan witte geraffineerde suiker. Bron: superfoodmarkt

Sharing is caring!

Geef een reactie