Niet naar de glasbak

Niet naar de glasbak

Natuurlijk loop ik ook ongeveer twee maal per maand naar de glasbak, maar ik gooi niet alle lege potjes en flessen weg.
Als een leuk ogend potje of flesje leeg is, spoel ik hem af en kijk of het etiket makkelijk los komt. Als dat zo is, haal ik het etiket eraf en zet ik hem in de vaatwasser. (Laatste restjes lijm haal ik er met een watje en nagellakremover af).
Dan zet ik hem in de kast in de wachtrij om “versierd” te worden.
Eén van de manieren waarom ik dat doe is met lintjes en kleine stukjes stof.

Ik gebruik ‘gewone’ sterke knutsellijm voor kinderen om de randjes, beginnetjes en eindjes vast te zetten.
Als je het potje of de fles zonder de deksel gaat gebruiken, bijvoorbeeld als vaasje, dan wikkel ik de bovenkant in met touw. Dat staat leuker dan het ‘schroefdraad’.

De drie flessen op de foto zijn van ‘grand’italia sugocasa’ daar komt het etiket heel makkelijk van los, ze zijn een ideale maat om als vaasje te gebruiken. Deze drie gebruik ik al een paar jaar als limonadeflessen op feestjes. Je kleed iedere tafel gezellig aan met zo’n zelf versierde ‘feestfles’.

Niet naar de glasbak

Bloemen in een vaasje geven
Door een leeg flesje leuk te versieren en daar je bosje bloemen in te geven, zijn je bloemen kant-en-klaar. Op deze manier hoeft de kraamvrouw, jarige, zieke of gastheer/-vrouw van een feestje niet ook nog bloemen te verzorgen en op zoek te gaan naar een vaas.

Op de tweede en derde foto ligt op de bodem van het potje wat zand en schelpjes die we van een vakantie mee naar huis genomen hadden. Ik maakte dit potje, kocht wat bloemen en bedankte zo onze buren voor het verzorgen van onze plantjes.

Sharing is caring!

Laat een reactie achter