Familie Bom-Mendels

“Beste Gert, Ik zou op het gebied van voeding het verschil maken!”

Beste Gert,

Bij de aanhef van de brief denk ik bij mezelf: ”Wat is eigenlijk zijn achternaam?”
Want ik ken je, net als mijn generatiegenoten, als Gert van “Samson en Gert”,
maar inmiddels ben je natuurlijk meer Gert van Studio 100.
Want wat heb jij met jouw Studio 100 veel bereikt!

image

Dit voorjaar liep ik met mijn man en dochters voor het eerst in Plopsaland en las dat dat één van de vijf Plopsalanden is!
Naast tal van kinderprogramma’s, voorstellingen, kinderpopgroepen en merchandise heb jij, Gert, gewoon vijf pretparken!
Ik kan niet anders dan daar ontzag voor voelen; van een jongen die de hoofdrol had ik een kinderprogramma ben je uitgegroeid tot een tycoon, dat vind ik gaaf!

Terwijl wij daar door Plosaland liepen en tussen de attracties door ook even in het winkeltje snuffelden, de nieuwste cd van K3 kochten en wat bestelden in het restaurant, raakten mijn man en ik aan de praat over jouw invloed in het leven van zoveel kinderen in Nederland, België en ook ver daarbuiten.
We fantaseerden over wat wij zouden doen als we op jouw stoel zaten.

Weet je wat ik zou doen? Ik zou het verschil willen maken op het gebied van voeding!  En dan bedoel ik het aanbod in het restaurant van je pretparken, maar ook de vele producten die in de supermarkt liggen met afbeeldingen van de populaire figuren van Studio 100.

Ik zou de plaatjes van die mooie K3 meiden op volkoren beschuit zetten en op chips waar geen smaakversterkers (E621) in zit.

Maar ik zou beginnen met de Plopkoeken.
De koeken die zo’n grote rol hebben in de filmpjes van Kabouter Plop, in de theatervoorstellingen en waarbij kinderen, door ze te eten, het gevoel hebben onderdeel van de wereld van Kabouter Plop te zijn.

“Plopkoeken, de (grote hoeveelheid) suiker is de reden dat mijn dochter ze niet mag eten”

De voornaamste ingrediënten zijn tarwebloem, suiker en palmpitvet. De (grote hoeveelheid) suiker is de reden dat mijn dochter ze niet mag eten.

 

Dus na afloop van de voorstelling (waar we vaak en graag komen) bied ik haar iets anders aan waardoor ze niet nog even in de wereld van kabouter Plop mag blijven, maar meteen terug is in het ‘gewone leven’.

Zou ik niet eens met jullie mee mogen denken over de producten waar jullie naam aan verbonden is? Ik denk namelijk dat, ook als de producten wat dubbeltjes duurder zijn, ze nog steeds veelvuldig verkocht zullen worden!
En als wij als ouders dan ook nog de goedkeuring aan de ingrediënten geven, kopen we ze alleen nog maar vaker!image

Op mijn site www.JessicaOnline.nl staat een recept voor koekjes (met vanille of speculaaskruiden) zonder geraffineerde suiker, met alleen pure ingrediënten en volkoren speltmeel. Dat recept mag je zo van me hebben! Graag zelfs!

Het merk “De Kleine Keuken” maakt koekjes die gezoet zijn met fruitsap en ‘mijn’ bakker Victor Driessen uit Den Haag, maakt speltkoekjes gezoet met honing en haverkoekjes met appelstroop (zonder toegevoegde suiker) en die zijn ook reuze lekker!
Er zijn dus best wat alternatieven als je ervoor open staat!

Ik hoor heel graag van je Gert!

Veel liefs Jessica…

 

Fotograaf bovenste twee foto’s: Nico Basten
Fotograaf keukenfoto: Dirk Jansen

 

De website www.babystraatje.nl vroeg mij een gastcolumn te schrijven.
Ik schreef deze brief aan Gert Verhulst.

Dit is de link naar het bericht:
http://babystraatje.nl/gastblogs/column-jessica-mendels-beste-gert-ik-zou-op-het-gebied-van-voeding-het-verschil-maken/#more-36879

Sharing is caring!

Laat een reactie achter