Eva 1 jaar JessicaOnline.nl

Eva 1 jaar!

Bij een feestje horen natuurlijk slingers, op deze foto’s zie je een lichtslinger van cottonballlights die er zo overdag heel decoratief uitziet, maar ‘s avonds ook heel gezellig licht geeft.
Je kan zelf de kleurtjes kiezen en doordat je hem zelf nog in elkaar moet zetten, kan je ook de volgorde zelf bepalen. (Wel even de tijd en een scherpe schaar nodig!)

image

Eerste jaar
Wat is dat voorbij gevlogen! We hebben ook heel veel meegemaakt in het eerste jaar van Eva’s leven. Veel verdrietige en zeer intense momenten met het verlies van (tijdens de zwangerschap) mijn schoonvader en kort na Eva haar geboorte de ziekte en het overlijden van mijn eigen vader.
Mijn grote steun en toeverlaat.
Toen Eva 5 weken was en opgenomen werd in het ziekenhuis met een allergische reactie op koemelk, zat ik samen met mijn vader op de EHBO (Paul zat in het buitenland). Al behoorlijk vermoeid omdat hij ‘zo slecht sliep de laatste tijd’ reed hij ook nog heen en weer naar mijn huis om spullen te pakken zodat ik bij Eva in het ziekenhuis kon blijven slapen. Daarna sliep hij in mijn huis bij Ilse.

Een week later was hij zélf de patiënt -diagnose: longkanker- en ging het razendsnel achteruit. 24 december is hij overleden.

Al dit verdriet en de spanningen hebben Eva en Ilse natuurlijk gevoeld en nog steeds.

Als dit in de eerste maanden van je leven gebeurt, vormt dat je enorm, dat weet ik zeker.
Ik vind het zo knap van haar dat ze zo’n lief (pittig) en vrolijk kindje is! Als er een les is, die ik uit al het verdriet in mijn leven getrokken heb, dan is het wel dat je het leven moet vieren. De dag plukken, iedere dag!
En dat het enige wat echt telt de liefde is, de liefde voor je familie en vrienden.
En het lijkt erop dat ik dat nu al over heb kunnen dragen op haar, want ze kan zo genieten en geeft ons zoveel liefde!
Daarom hebben we dit weekend haar verjaardag ook goed gevierd met slingers, homemade taart en veel lieve mensen.image

Vandaag vieren we het gewoon nog een keer, met zijn viertjes.
Lekker ontbijten, op stap en in een laag tempo genieten van alle kleine dingen waar een meisje van 1 jaar zich over verwondert, verbaast en blij van wordt.

Ook al is het gemis altijd voelbaar, Ilse en Eva hebben mijn (ons) leven zoveel betekenis gegeven en compleet gemaakt. Ik voel me een rijk, heel rijk mens met mijn kindjes, de herinneringen en het leven dat ik leid.image

Recept voor de appeltaart staat op www.jessicaonline.nl bij Homemade.

Foto’s met slingers: Jessica en Paul
Foto Eva in het wit: Patricia van den Boogaart
Foto in de duinen: Nico Basten

Sharing is caring!

Laat een reactie achter