Mini appeltaartjes 

Het recept is hetzelfde als van mijn grote appeltaart, uit dat recept haalde ik 19 kleine appeltaartjes.

 Deeg:
160 gram speltmeel
240 gram speltbloem
2 theelepels pshylium*
2 eieren
250 gram kokosolie
150 gram arenga palmsuiker
8 druppels stevia (van green sweet stevia met kaneel aroma en anders een ½ theelepeltje kaneel toevoegen)
½ theelepeltje bakpoeder
½ theelepeltje zout

Vulling:
3 appels geraspt (met de mandoline)
70 gram rozijnen geweld in perensap
2 eetlepels kaneel
2 eetlepels citroensap

Bakken:
Oven voorverwarmen op 180℃ 
½ uur bakken op 170℃  (daarna de oven terugzetten naar 140℃ ) en nog 10 minuten bakken op 140℃ 

Ik doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en zet een paar minuten de keukenmachine aan. Tussendoor schep ik het deeg van de randen naar het midden van de kom met een ‘pannenlikker’ of lepel.
Als ik een egaal gekleurde deegbal heb, zet ik de kom even in de koelkast.

Ik weeg de rozijnen af, doe ze in een glaasje met wat perensap die ik open heb staan. Om het wellen te versnellen zet ik dit een minuutje in de magnetron.
Dan schil ik de appels en snij er (met de mandoline) dunne reepjes van.
De rozijnen laat ik even uitlekken in de zeef, dan doe ik de appels, uitgelekte rozijnen, kaneel en citroensap bij elkaar in een kom. Met mijn handen meng ik alles door elkaar zodat de kaneel, de rozijnen en de citroensap goed verdeeld is. Als hierbij wat schijfjes appel breken, vind ik dat helemaal niet erg. Het is tenslotte “HomeMade”!

In de cupcake vormen (ik gebruik een tray met 12 kuipjes) leg ik een strookje bakpapier die aan twee kanten omhoog staan, zodat ik het taartje na het bakken met het bakpapiertje eruit kan ‘wippen’. Het deeg pak ik uit de koelkast en met de helft van het deeg maak ik 19 kuipjes in de tray’s en van de andere helft maak ik rolletjes om over de appelvulling heen te leggen. Nadat ik alle vulling in de deegkuipjes heb gedaan, tik ik de tray op het aanrecht zodat de vulling zakt en dan leg ik voorzichtig de strookjes deeg er overheen.

Nadat ze in de oven zijn geweest, laat ik ze een beetje afkoelen op het aanrecht, maar haal ze al uit de tray voordat ze echt afgekoeld zijn zodat ze niet vochtig worden.

Eet smakelijk!

*Geheim ingrediënt waardoor je een mooier deeg krijgt en bovendien heeft het een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Lees voor meer info bijvoorbeeld eens wat deze site schrijft: t waardoor je een mooier deeg krijgt en bovendien heeft het een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Lees voor meer info bijvoorbeeld eens wat deze site schrijft: http://www.optimalegezondheid.com

Sharing is caring!

Laat een reactie achter