Vanille cakejes JessicaOnline.nl

Vanille cakejes

100 gram speltbloem
100 gram speltmeel
200 gram kokosolie
130 gram Arenga palmsuiker
70 gram Erythritol* (Greensweet Stevia)
8 druppels Stevia met vanille smaak (Greensweet Stevia)
3 eieren
2 theelepels psyllium**
1/2e theelepel bakpoeder
1/2e theelepel zout

 

Ik begin met de eieren luchtig op te slaan.
Omdat ik van lekker makkelijk en snel hou, met niet al te veel afwas, zet ik mijn mixkom op de weegschaal en weeg zo alles in 1x af.
Omdat het een warme dag was, was de kokosolie al lekker zacht.
Is dat niet het geval, dan moet je deze even laten smelten in een pannetje (au bain-marie) of de magnetron.

Ik heb mijn Magimix 5 minuten aangezet totdat ik een mooi egaal beslag had.
Nou komt volgens mij het geheim waardoor mijn cakejes zo mooi geworden waren: Ik heb het beslag de hele nacht in de koelkast gezet omdat ik vast aan het voorbereiden was voor het feestje de volgende dag, vers gebakken is toch echt het lekkerste. Zo mooi puntig als dat ze op Eva haar eerste verjaardag waren, waren ze nooit eerder!

De volgende ochtend heb ik de kom met het beslag een uurtje op het aanrecht laten staan zodat de kokosolie weer mooi zacht werd en heb het beslag daarna nog 3 minuten doorgeklopt met de keukenmachine.
Met twee eetlepels heb ik het beslag over 24 cakevormpjes verdeeld die ik in een cupcake-tray in de oven kan zetten.

De oven verwarmde ik voor op 180℃ en bakte de cakejes in 20 minuten op 170℃ gaar. Toen ik de eerste keer controleerde of ze gaar waren door er met een satéprikker in te prikken, waren ze meteen goed.
Is dat bij jou niet het geval en zit er nog vloeibaar beslag aan je satéprikker? Laat ze dan nog 5 minuten in de oven staan en controleer daarna opnieuw.

 

-> Niet alles in huis van dit lijstje, maar wil je wel aan de slag?!? In plaats van de Erythritol kan je ook in totaal 180 gram Arena Palmsuiker of kokosbloesemsuiker gebruiken. (ipv 130 gram+70 gram Erythritol). Zonder psyllium lukt het recept ook wel al raad ik het wel aan om in huis te halen en te gebruiken!

 

*Erythritol is een suiker alcohol die gemaakt is van fruit maar ook van o.a. champignons.
Het is een zeer goede vervanger voor gewone suiker. Het heeft 70% van de zoetheid van suiker en toch maar 0 calorieën.
Greensweet Erythritol suikervervanger  is geschikt voor diverse diëten en diabetes patiënten, maar ook voor iedereen die het suikergebruik wil beperken. Greensweet Erythritol is uitstekend geschikt om mee te koken en bakken.

Bron: Green Sweet Stevia

**Geheim ingrediënt waardoor je een mooier deeg krijgt en bovendien heeft het een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Lees voor meer info bijvoorbeeld eens wat deze site schrijft: t waardoor je een mooier deeg krijgt en bovendien heeft het een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Lees voor meer info bijvoorbeeld eens wat deze site schrijft: http://www.optimalegezondheid.com

Sharing is caring!

Laat een reactie achter