Feesthoed van vilt

Ik ben gek op freubelen en knutselen. Af en toe, hoe druk ik het ook heb, moet ik gewoon iets maken! En dan het liefst voor een van de kinderen of iemand anders die ik lief vind.

Als ik op een marktje of in een winkel iets zie, waarvan ik denk:” Dat kan ik ook maken.” Dan beginnen mijn handen te jeuken en ga ik aan de slag.

Zo was ik van het weekend op een marktje bij de kraam van Zus en Ko. Deze mevrouw maakt allemaal poppen en poppen toebehoren van vilt. Stiekem, zodat Ilse het niet zag kocht ik deze twee schattige setjes:

image
image

Ik herinnerde me toen weer hoe leuk het is om met vilt te werken. Je kan het gewoon knippen in de vorm die je wilt en je hoeft de randen niet af te werken omdat het anders rafelt.

image

Feesthoed

Bij het kraampje was ook een feesthoed te koop in het roze en het blauw. Omdat Ilse zo’n sterke voorkeur heeft voor de kleur oranje, besloot ik zelf een kroon te maken.
Als je het zelf maakt, kan je het helemaal op persoonlijke voorkeur afstemmen. De kleur, maat en eventuele plaatjes kies je zelf!

Ik had al 4 fantastische kleuren vilt, klittenband, textiellijm, een geduldige naaimachine en 50 kleuren garen liggen en kon dus meteen aan de slag.

image
image

De maat van Ilse haar hoofd (en ook die van Eva voor de kleinste stand) nam ik direct op met het wilt en telde er nog 8 cm bij op voor de groei.

Uit de losse hand knipte ik van het oranje vilt een kroon en trok deze over op het roze vilt. Ik knipte de bloem, de 4, de groene rand, 4 ballonnen en uit de restjes nog 4 balletjes.
Ik plakte eerst alle losse onderdelen op elkaar en stikte het daarna op elkaar en op de oranje kroon. Op de roze kroon maakte in het klittenband waarmee je de kroon om je hoofd vastmaakt.
Als laatste naaide ik de twee kronen aan elkaar en plakte er met sterke lijm nog een Illie Billie en een Keesie Beesie van Krimpie Dinkie die ik nog had liggen op.

image

De bloem met daarop de 4 zit met klittenband, zo kan ik daar volgend jaar voor Eva de 2 en voor Ilse de 5 enz. op maken.

Ben je door dit stuk geïnspireerd geraakt en ga je zelf ook iets maken? Ik zou het heel leuk vinden als je me dat laat weten via Facebook of Twitter!

Sharing is caring!

Laat een reactie achter