Kosteloos materiaal

Ik schrijf er wel vaker over; het hergebruiken van lege verpakkingen bijvoorbeeld. Iets dat je eigenlijk zou weggooien of naar de glasbak zou brengen, omtoveren tot een mooi, nieuw cadeautje. Dat vind ik echt een sport!

Laatst waren mijn orchideeën echt niet meer te redden, ik heb ze nog een tijdje laten staan met een paar takken met kunstbloemen eraan, maar nu waren de plantjes echt op en klaar voor de composthoop.
De stokjes, die de bloementakjes altijd zo mooi omhoog houden, die bewaar ik altijd. Ze zijn al zo vaak van pas gekomen, meestal om te knutselen voor het tuintje (graf) van opa Kees ook het geboorte kaartje van Eva hebben we gelamineerd en op zo’n stokje bevestigd en erbij geprikt.

Sinds 1-11-16 zit Ilse op de basisschool en al in de eerste week vierde de meester zijn verjaardag. De klassenouders hadden het leuke idee dat alle kinderen 1 bloem zouden meenemen (gekocht of geknutseld) zodat ze samen een mooie bos zouden vormen. (Ik blij dat ik die stokjes bewaard had!)

Op knutselrubber tekende ik de bloemblaadjes en -hartjes en Ilse knipte ze uit. Ik was verbaasd hoe goed ze dat al kon!
Toen we zo fijn bezig waren voor de meester, wilde Ilse ook een mooie bloem maken voor opa, voor bij ‘de appelboom’ en één voor in het tuintje van opa Kees.

Ik schreef van de achterkant letterlijk wat Ilse me dicteerde….

Het kost wel wat kastruimte en af en toe gemopper van mijn man omdat ik “Altijd alles bewaar”, maar ik ben altijd weer blij als ik dan naar het resultaat kijk en daar gaat hem om! 😉

Sharing is caring!

Laat een reactie achter