school kerstdiner tip goedgevonden JessicaOnline.nl

Mijn tip voor het kerstdiner (op school)

De intekenlijsten hangen op de deur van het klaslokaal en het zou fijn zijn als iedere ouder iets invult om te maken voor het kerstdiner op school.
Ik keek zo naar de lijst en ik zag hele leuke dingen ingevuld; groentespiesje, kaas en worsts op een stokje en zelfs “sushi op een stokje”!
Wat ik nog wel miste was een substantiële “maagvuller” om het maar even zo te noemen. Zoals aardappel, rijst, pasta of brood.

Dus ik vulde in: Aardappelkoekjes/rosti’s.
Ik ben namelijk erg enthousiast over de Rösti’s van McCain!
Toen ik eens bevroren vingers opliep omdat ik alle etiketten van de aardappelachtige producten uit het vriesvak van mijn dichtstbijzijnde supermarkt aan het lezen was, kwamen er nogal wat lange ingrediëntenlijsten voorbij. Zelfs op verpakkingen van friet, wat toch niet veel meer dan: Aardappel, olie en zout hoeft te zijn!

Ik maakte een vreugdedansje (en misschien ook om wat op te warmen 😉 ) toen ik de korte ingrediëntenlijst van McCain Rösti las:
Aardappel 88%, zonnebloemolie 8%, gedroogde aardappelen, zout en uienpoeder (0,7%).

Geen dextrose, tarwebloem, zetmeel, zuivel of houdbaarheid verhogende e-nummers. En wat ook leuk om te weten is; de aardappelen die ze gebruiken komen uit  Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

image

Warm op school

Er zitten 26 kindjes in de klas, dus ik zorg dat ik 52 rösti’s klaar maak. Ik leg ze op het rooster in de op 225º C voorverwarmde oven, draai ze na 10 minuten om en bak ze dan nog 8 minuten.

Ze moeten natuurlijk lekker warm op het bord belanden, dus ik leg ze in tweetallen naast elkaar (niet op elkaar) en vouw er een stukje  aluminiumfolie omheen. Ik maak het pakketje goed dicht zodat alle warmte erin blijft. Zo maak ik 26 pakketjes en deze stop ik dicht tegen elkaar aan in een koeltasje (de isolatie werkt ook om het warm te houden) en ga dan snel naar school.
Wellicht dat de pakketjes daar nog even 2 minnetjes de oven in kunnen, maar zo niet dan zullen ze toch warm en direct te eten zijn.

Ik heb tegenwoordig altijd een zakje van deze McCain Rösti’s in de vriezer liggen. Een keer geen zin om aardappels te schillen, onverwachts eters of lekkere trek, dan kunnen ze zo de oven in en zet ik het mijn kindjes met een gerust hart voor.

 

rosti van mc cain

Maak het jezelf niet te moeilijk, ook niet met de feestdagen!
Liefs Jessica…

Sharing is caring!

Laat een reactie achter