Handmade potjes jeans JessicaOnline.nl

Plantje in blik

Er zijn weer op iedere hoek van de straat bolletjes te koop, daar word ik zo vrolijk van! Je kan ze in de leukste potjes kopen, maar dan zijn ze meteen een stuk duurder.
Goedkoper en vooral veel leuker is het om zelf een leuk potje te maken of versieren!

Een gescheurde spijkerbroek, een jurk met leuk stofje maar total geen pasvorm (miskoop) en twee lege pindakaaspotten (inhoud 1 kg).

Ik heb een beetje sterke hobbylijm en een stoffenschaar gebruikt en binnen 5 minuten had ik deze twee leuke plantjes in pot om iemand te bedanken.

Omdat ik de linker pot heel mooi schoon had gekregen (alle lijmresten van het etiket waren eraf) heb ik de stof aan de binnenkant van de pot gedrapeerd, een reepje van de pijp was precies de omtrek van de pot, dus die kon ik er zo omheen schuiven. Leuk houten kaartje met een touwtje eraan en klaar.

Op de rechterpot zaten flink wat lijmresten van het etiket en daarom besloot ik die aan de buitenkant te versieren. Ik knipte een stuk van een oude spijkerbroek op maat deed een streepje lijm op de pot van boven naar beneden. Omdat de zoom van de spijkerbroek heel herkenbaar en ook leuk om te zien is, zorgde ik ervoor dat die zichtbaar bleef en dus overlapt over het begin van de wikkel.
Ook bij de zoom een streepje lijm van boven naar beneden, even aandrukken en klaar.
Van de jurk knipte ik nog de koortjes af die ik nu om de pot geknoopt heb, houten kaartje eraan en ook deze pot is klaar.

Weggooien kan altijd nog, maar eerst lekker knutselen!

image
Sharing is caring!

Laat een reactie achter