pompoensoep JessicaOnline.nl

Pompoensoep

Voor 4 grote kommen
2 kleine of 1 grote pompoen
250 ml Kokosmelk (ongezoet)
200 ml Sojamelk (of haver-, rijst of ‘gewone’ melk)
1 kuipje kippenbouillon (of groente voor vega)

Garneren:
Half bosje koriander
125 gram casewnoten
Olijfolie extra virgine

Ter decoratie voor de fotoshoot voor de website vorige week had ik een aantal pompoenen in huis. Een mooi moment om pompoensoep te maken!

Ik had een flespompoen en een bio pompoentje van de AH, ik sneed beiden door midden en haalde de pitjes eruit.
Ik pakte iedere helft in aluminiumfolie en  legde ze in de oven die ik op 160º C zette. Toen ben ik de meiden lekker uitgebreid in bad gaan doen en de pompoenen hebben zeker 1,5 uur in de oven gelegen. Iets langer iets korter, maakt niet zoveel uit.
Doordat je ze op deze manier gaart (en niet in een pan met water kookt) blijven alle smaken in de pompoen zitten en dat wil je!

image

Tegen de tijd dat Paul thuis kwam, heb ik de pompoenen uit de over gehaald, met een opscheplepel al het vruchtvlees van de biopompoen uit de schil geschept en in de blender gedaan. Bij de flespompoen merkte ik, dat het makkelijker was om de schil er met een mesjes af te schillen en de pompoen daarna in stukken te snijden.

Ook de stukken van de flespompoen deed ik in de blender met 250 ml kokosmelk, 200 ml ongezoete sojamelk (dit kan ook rijstemelk, havermelk of ‘gewone’ melk zijn) en een bouillon kuipje kip (kan ook groente om hem vega te houden) en blenderen maar!

Nou moet ik zeggen dat wij echt een hele goede blender hebben en die maakt de meest zachte crème van alles wat ik erin doe, maar dit lukt ook met een thuis-tuin-en-keuken blender 🙂

Zodra de inhoud van de blender een zachte crème is, schenk ik hem in een pan, breng hem al roerend nog even op temperatuur, schep dan de soepkommen vol en garneer de kommen met wat gehakte koriander en casewnoten en een scheutje olijfolie (extra Virgine).

Eet smakelijk!

image

Ga je deze soep ook maken? Dan vind ik het heel leuk als je ma laat weten hoe je hem vindt! En garneren kan natuurlijk ook met iets anders; vegetarische skeckjes of…… vul maar in!

Liefs Jessica…

Sharing is caring!

Laat een reactie achter