Recycle en zelfmaken

Het onderste deel van deze knutsel was van mijn moeder. Er hoorde een mooi, glazen schaaltje bij en ze kocht het in Santa Barbara USA. Ze was gek op dit schaaltje en als ze luxe chocolaatjes had, zaten ze hierin. Het schaaltje is in de loop der jaren gebroken en mijn vader had er een ander schaaltje bij gevonden wat, naar mijn mening, een stuk minder mooi was. Dit jaar maakte ik met Ilse voor Moederdag een schaaltje van klei en paste het in dit onderstel van mijn moeder. We gaven het aan oma (de moeder van Paul) en zo is het een heel bijzonder moeder-/Omadag cadeau geworden een deel hergebruikt en een deel handmade!
Spullen die je anders weg doet, gebruiken om er iets nieuws van te maken is voor mij een “sport”, maar het levert ook de meest bijzondere creaties op. Cadeautjes met een verhaal en dát is onbetaalbaar!

Om het schaaltje van klei te versieren, drukte ilse de vormen van stempels in de klei, waaronder haar persoonlijke Illie Billie stempel. Met een sateprikker schreven we “Lieve Oma” in de klei.
Omdat we het een dag voor moederdag maakte, heb ik het schaaltje 90 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C gezet zodat de klei wat sneller zou drogen.

Ik heb niet de illusie dat dit schaaltje het “eeuwige leven” heeft, maar we hebben oma beloofd ieder jaar een nieuw schaaltje te maken! 🙂

Sharing is caring!

Laat een reactie achter