ijsjes maken Jessica Mendels JessicaOnline.nl

IJsjes

Wij zijn thuis allemaal gek op ijs! Eigenlijk is niets zo makkelijk als zelf ijsjes maken waarvan jij en je (klein)kinderen met een gerust hart iedere dag mogen snoepen. Wat heb je nodig? Om te beginnen ‘ijsvormpjes’. Let erop dat het mogelijk is om 1 ijsje per keer uit de vriezer te halen, dat scheelt veel ergernis (ik heb de vormpjes van de Ikea).

Recepten voor 6 ijsjes van 50 ml per stuk.

IJsje uit vers fruit sap

-3 sinaasappelen en een citruspers of
-300 ml verse sinaasappel-, appel of perensap

Pers sinaasappels (of laat de machine bij de supermarkt dat voor je doen), vul je vormpjes, steek de stokjes erin en zet ze in de vriezer. Een paar uur later kan je al heerlijk smullen.
Een leuke variatie hierop is troebele appel- of perensap. Om het er nog gezelliger uit te laten zien, kan je een schijfje kiwi in je vormpje laten glijden voordat je het stokje erin steekt. Als het bevroren is, ziet dat er heel mooi uit.

Roer een eetlepel chiazaad* door je sap en laat het een kwartiertje staan voordat je het invriest. Chiazaad neemt veel vocht op en heeft hierdoor een gelerend effect. Dat is gunstig op warme zomerdagen, omdat je ijsje dan net iets minder hard gaat druppelen. Bovendien heeft Chiazaad een positief effect op je suikerspiegel.

Yoghurt-bananenijsje
-1 rijpe banaan
-2 flinke eetlepels dikke yoghurt
-Handje walnoten (optioneel)

Prak een banaan, of maak er puree van met je staafmixer, roer hier met een lepel yoghurt (ik gebruik Hangop naturel) doorheen. Om het helemaal af te maken, schep ik er wat stukjes walnoot door.

–>>>Bevat per ijsje 110 Kcal, 5 g koolhydraat, 8 g vet (waarvan 1 g verz. vet), 2 g eiwit

 

Homemade ijsjes jessicaonline.nl

Romig ijsje
-1 opscheplepel mascarpone (75 gram)
-Kleinste verpakking (125 ml) slagroom
-3 druppels stevia of 2 theelepels sucralose**
-100 gram Frambozen vers of doosje uit de vriezer

Sla de slagroom met 2 a 3 druppels stevia of 2 theelepels sucralose. Voeg een opscheplepel mascarpone toe en klop dit met je handmixer, garde of Magimix door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten. Blender of prak je rode fruit (als je erg van zoet houdt, kan je hier ook nog wat stevia of sucralose aan toevoegen).

Nu kan je twee dingen doen:

Of je mengt je room met het fruit. Roer dan voorzichtig je witte en rode massa door elkaar. Niet egaal, maar zo dat er een ‘swirl’ ontstaat en je rode strepen door je witte massa zit.

Of je vult je vormpjes voor 1/3e met het fruit mengsel. Tik de vormpjes op het aanrecht, zodat de vulling goed zakt en er geen luchtbellen inzitten. Schep daarna de vormpjes vol met je roommengsel en prik de stokjes erin.

Voordeel van eerst het fruit in je vormpje scheppen is dat je het  snelst smeltende gedeelte als eerste op eet en je daarna nog kan genieten van je roomijsje

–>>>Bevat per ijsje 135 Kcal, 1 g koolhydraat, 13 g vet (waarvan 8 g verz. vet), 2 g eiwit

* Chiazaad neemt veel vocht op en geeft daardoor een verzadigd gevoel. Naast dit verzadigd gevoel geeft chiazaad langzaam haar koolhydraten af aan het lichaam. Hierdoor worden insuline pieken in het bloed voorkomen.

** Sucralose is ca. 600x zoeter dan suiker en levert geen calorieën. Het is een stabiele stof die, in tegenstelling tot suiker, niet wordt afgebroken in het lichaam en daardoor geen calorieën levert.

http://www.zoetstoffen.nl/zoetstof/sucralose-e955

Sharing is caring!

1 comment

Je voegt 2 theelepels pure sucralose toe ?
Dus omgerekend naar suiker zouden dat 1200!! schepjes suiker zijn?
Een mespuntje lijkt mij meer dan voldoende.

Laat een reactie achter