JessicaOnline.nl Spelt pitta broodjes

Pita broodjes van spelt

-400 gram speltbloem
-200 gram speltmeel
-1 theelepel pshylium* (lukt ook prima zonder)
-340 ml water
40 ml olie
-1Flinke Theelepel(9 gr) zout
-1 Flinke eetlepel (40 gram )honing (of 2 eetlepels ahornsiroop)
-7 gram gist

1 uur rijzen, doorkneden, in 8 á 9 ballen verdelen en nog 15 minuten op het aanrecht laten rusten.

Om te beginnen zet ik mijn beslagkom op de weegschaal, weeg alles af terwijl ik het in de kom gooi. Aan de ene kant van de kom gooi ik het zout en aan de andere kant de gist (zout vermindert de werking van gist bij direct contact).
Ik zet de keukenmachine aan met de deeghaak en laat hem minstens 5 minuten kneden (soms langer) totdat er een mooie deegbal ontstaat.
Is hij nog wat te plakkerig dan voeg ik wat extra meel of bloem toe.

Ik haal de deegbal uit de kom, vet de kom en de deegbal in met olijfolie, leg de deegbal terug in de kom, dek hem af met een droge, schone theedoek en laat hem 1 uur rijzen om een warme plek.

Na een uur rijzen is het deeg twee maal zo groot geworden, ik kneed hem minstens 2 minuten met de hand door, vorm er 8 of 9 mooie bolletjes van, leg deze op een stuk bakpapier en laat ze nog een kwartiertje rijzen.

Nu kan je mooi de oven aanzetten om voor te verwarmen op 250℃.
Zet de bakplaat vast in de oven.

Pak een deegballetje in je hand en sla deze tussen je beiden handen plat totdat ze overal ongeveer een halve cm dik zijn.
Als je dit met alle (of eerst de helft van) de bolletjes gedaan hebt, pak je de bakplaat uit de oven, trek het bakpapier met daarop je ongebakken broodje op de hete bakplaat en zet ze zsm in de oven.
Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin en bol (als een pitabroodje) zijn. Dat duurt ongeveer 6 minuten, dus blijf in de buurt!

Je kan ze met van alles vullen. Eet smakelijk!

*geheim ingrediënt waardoor je een mooier deeg krijgt en bovendien heeft het een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Lees voor meer info bijvoorbeeld eens wat deze site schrijft: http://www.optimalegezondheid.com/het-belang-van-vezels-voor-een-stabiele-bloedsuikerspiegel/

Sharing is caring!

Laat een reactie achter