JessicaOnline.nl De Kieviet

Een nat pak

Doordat mijn vader John Mendels als muzikant (formatie Flame) en clown Johnny Mendola vaak in Berkel en Rodenrijs optrad kende ik deze plaats vooral van het Raadhuis.
Als klein meisje, nam ik de telefoon al aan wanneer er gebeld werd voor een voor boekingen en dan noteerde ik de naam en plaats op een briefje of meteen in mijn vaders agenda.

Later, tijdens mijn studie aan de PABO ben ik eens naar speeltuin de Kieviet in Berkel geweest als schoolreisje voor de kleuters.
Met de kinderen van mijn zus, wist ik de speeltuin ook regelmatig te vinden, maar met mijn eigen kinderen was ik er nog nooit geweest.

Deze zomer blijven we thuis en verkennen we samen de leukste plekken om een vakantiedag mee in te vullen.

Afgelopen woensdag hadden we met 4 vriendinnen en al onze dochters; 7 stuks en een 8e onderweg afgesproken om naar de Kieviet te gaan.

Eindelijk kon ik eens met Eva op de duo schommel! Toen Ilse (nu 4,5) nog maar een klein hummeltje was, had ik daar al eens een filmpje van gezien op FB en het leek me helemaal het einde. En dat was het ook! Eva gierde het uit van de pret!

We zaten rustig op een plaid wat te eten en drinken toen er werd omgeroepen dat iedereen het zwembad uit moest vanwege het naderende onweer. Toen begon de discussie: “We moeten in de auto schuilen”, “nee we gaan ergens anders heen”, “mijn app zeg dit”, “mijn app zegt dat”. Ik zelf vond het heel zonde om ergens anders heen te gaan, want misschien duurde de bui niet langer dan 10 minuten…en konden we daarna weer spelen.
Volgens één vriendin kon het wel 2 uur duren en voordat we een beslissing konden nemen, barste de hemel open.
Ik reed Eva in de kinderwagen onder de dichtstbijzijnde boom (Boom met onweer?!?!? Ja een boom) en rende naar de autobandenschommel waar Ilse nog in haar eentje in zat te gillen, tilde haar eruit en rende met haar naar de boom waar al onze vriendinnen en dochters onder zaten. Ilse en haar twee vriendinnen Cato en Febe zaten in een bolderkar en samen met mijn vriendin Madelon onder een picknick kleed met plastic onderkant, dus redelijk waterdicht.

De jongste van onze andere vriendin bleef maar gillen wat de ervaring een dramatisch tintje gaf. Voor een paar minuten zaten we daar best goed. We zeiden tegen de meiden dat het een avontuur was en dat we echte Hollandse kampeerders waren die niet zouden smelten. We zongen:” Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier….”. Totdat de boom verzadigd was met regen en hevig begon te druppelen. Ik wierp mijn kleed (eigenlijk een bedsprei) over de kinderwagen, mezelf en zwangere vriendin met peuter op schoot en weer even zaten we erg gezellig in een droog tentje….. Totdat het sprei zo zwaar en zo nat was dat we het niet meer hielden, we konden niet anders dan toch door de regen naar betere beschutting zoeken.

Doorwater nat van die paar meter rennen, bereikte we de houten overkapping aan de zijkant. Ik moest zo lachen, maar zag niets meer van de make-up, haar producten en zonnebrand die door de regen mijn ogen in stroomden.
Er vielen zelfs hagelstenen tussen de gigantische druppels door. Eva vond het indrukwekkend en viel kort na de regenbui in slaap in de kinderwagen. Ilse, die haar zeemeerminnen bikini met bijbehorende staart droeg, was blij dat ze eindelijk weer eens in plassen en modderpoelen kon spelen!
Mijn vriendinnen en hun kinderen waren er echter helaas klaar mee en dropen af naar huis. Wij waren nog lang niet uitgespeeld en hebben nog gezwommen en lang in de waterspeeltuin gespeeld, het weer klaarde heel snel op en al snel moesten we weer met zonnebrand smeren.

Uiteindelijk waren wij en onze kleren van zelf aan de lucht opgedroogd en met een vuilniszak met mijn drijfnatte en behoorlijk zware kleed verlieten we de Kieviet pas aan het einde van de middag.

Op de terugweg hebben we nog een kistje tomaten gekocht voor €3,- bij het kraampje waar mijn vader in zijn Johnny Mendola clownsbus zoveel malen voor mij gestopt is. Daar heb ik bij thuiskomst lekkere verse tomatensaus van gemaakt voor bij de pasta. We kijken terug op een zeer geslaagde vakantiedag in Berkel en gaan zeker nog eens terug naar Speeltuin de Kieviet!

 

NB: Bij het verlaten van de speeltuin heb ik nog een kaartje van de website afgegeven, want eerlijk gezegd, schrok ik wel een beetje van het enorme aanbod aan suikerhoudend snoep. En de hoeveelheden die kinderen ook kregen van hun ouders! Dat kan tegenwoordig echt anders. Iedereen mag mij altijd benaderen voor advies en om te beginnen zijn er op mijn website al heel veel alternatieven te vinden in de rubriek “ Goed Gevonden”. Een paar suikervrije snoepjes, wat fruit en één suikerij ijsje op de kaart zou fantastisch zijn!

Sharing is caring!

Laat een reactie achter