JessicaOnline.nl Monkeybos Den Haag 02

Ravotten in het bos

Als kind heb ik heel wat gewandeld, gefietst en pannenkoeken gegeten in Meijendel. Vanaf ons huis fiets je in 20 minuten naar het begin van dit prachtige gebied aan de kant van Scheveningen.
Zodra je de wildrooster over bent, ben je op vakantie. In een andere wereld, waar de flora en fauna hun eigen wil volgen ipv die van de mens.

Midden in dit prachtige duingebied, meer aan de kan van Wassenaar gelegen, bevind zich een pannenkoekenboerderij, speeltuin en het Monkeybos.
Het Monkeybos was nieuw voor mij en al eens eerder hadden we een poging gedaan het te bereiken, maar we waren wat naïef vanaf scheveningen gaan lopen en hebben het met onze kleine meiden (Ilse moest zelf lopen) nooit bereikt.

Nu ging ik met mijn vriendin en de meiden met de auto, je kan vanaf Wassenaar helemaal tot aan Boerderij Meyendel komen.
Adres voor de navigatie:
Meijendelseweg 36
2243 GN Wassenaar

image

Om te beginnen snakte mijn vriendin naar koffie, dus de eerste stop was bij het gezellige zelfservice restaurant Boerderij Meyendel.
We gingen in de achtertuin op het ruime terras zitten, het was erg rustig op dat moment en de meisjes konden zich vrij bewegen en lekker scharrelen op het veldje aangrenzend aan het terras.
Er liepen ook twee super lieve Shetland pony’s en aan het hek, hing heel uitnodigend een borstel waar de kinderen de kleine paardjes mee mochten borstelen.

Het is dat het nog wat vroeg op de dag was en we een zeer goed gevulde picknickmand bij ons hadden, maar we hoefde hier eigenlijk al niet meer weg, zo fijn zaten we daar!

Monkeybos

Maar we waren op ontdekkingstocht en wilde nu eindelijk wel eens met eigen ogen het Monkeybos zien.
Wat is dát een uitdagende plek voor jong en oud! Klimbomen, loopbruggetjes, tunnels van waterleidingbuizen,
slingertouwen en alles wat het bos van zichzelf al te bieden heeft. Een echte “Must-do” als je in de buurt bent!

image

Oude kleding en goede schoenen aan, picknickkleedje en lunch mee (of niet en ga tussendoor naar het restaurant op loopafstand) en je bent hier wel een dagje zoet.

Op weg naar de auto, kom je nog langs een niet te verwaarlozen zandspeeltuin, waar we natuurlijk ook nog 5 minuten (werden er wel 45) gingen spelen. Gelukkig had ik al wat voorbereidingen voor het avondeten gedaan, want we kwamen pas rond etenstijd thuis aan.

Tip van Dunea: controleer je kinderen en jezelf na een dagje in het Monkeybos op teken!

Sharing is caring!

Laat een reactie achter