JessicaOnline.nl Ingrediënten vs voedingswaarden

Ingrediënten vs voedingswaarde

Het is soms allemaal erg ingewikkeld om in de winkel iets te kiezen zonder suiker, want waar moet je nou op letten?
Zeker toen ik nog maar net van de suiker af was, of toen Ilse net begon te eten, had ik vaak familie en vrienden aan de telefoon. Ze dachten echt dat ze iets zonder suiker hadden gekocht, maar zagen dan weer bij de voedingswaarde ‘Koolhydraten waarvan suikers” staan en waren helemaal in de war. Ik snap de verwarring, dus ik ga het kort en duidelijk uitleggen.

Wil je iets kopen waar geen toegevoegde, geraffineerde suiker
in zit?
Kijk dan bij de ingrediënten,
niet bij de voedingswaarde, want in bijna alle ingrediënten (fruit, rijst, melk
etc) zitten suikers van zichzelf en die staan bij de voedingswaarde. Die suikers (koolhydraten) hebben we nodig!

Als er bij ingrediënten:
“suiker, glucose, glucosestroop,
maltose, fructose, fructrosestroop, dextrose, invert stroop of sacharose

staat, dan moet je dat product niet kopen.

Sharing is caring!

Geef een reactie