JessicaOnline.nl Stoplichtijsjes

Stoplicht-ijsjes

Morgen wordt Eva 2 jaar!
Sinds we (begin juni) weten dat ze ook een allergie voor soja heeft en dat van het menu hebben geschrapt voor haar, gaat ze ineens zo hard!
Ze eet beter (niet goed, maar beter), ze slaapt veel beter, ze groeit en ze praat!
Dus toen ik haar uitlegde dat als ze jarig is, mag trakteren bij de kindjes op de crèche, begreep ze me helemaal. Ik vroeg haar:” Eva, wat wil je dan aan de kindjes uitdelen?” Zei ze zonder enig twijfel:”IJSSSS!!!!”

IJs dus, en dan delen we natuurlijk niet de alledaagse ijsjes uit die ik altijd maak, nee, dan wil ik haar ook verassen met een ander uiterlijk en smaakje.

Ik maakte het mezelf wel een beetje makkelijk en koos met Ilse in de supermarkt drie mooie kleurtjes, verse sap:

Rood:  Appel, sinaasappel, bramen, zwarte bes en bananen
Geel:   Ananas, meloen, mango en passievrucht
Groen: Ananas, sinaasappel, komkommer, spinazie en kiwi

Houten stokjes

Omdat ik flink wat ijsjes wilde maken, moest ik mijn vormpjes hergebruiken en houten stokjes gebruiken omdat ik anders stokjes te kort kwam.
Van een placemat knipte ik met een klein schaartje in de juiste maat ovaaltjes met in het midden een opening voor het stokje. Op deze manier kon ik een klein laagje rode sap in het vormpje doen en er voor zorgen dat het stokje in het midden vast zou vriezen.

Na minsten 4 uur is het laagje sap voldoende bevroren om het volgende kleurtje toe te voegen. Je bent er dus wel op een paar momenten mee bezig. Zeker als je meer ijsjes wilt maken dan je vormpjes hebt, want toen ze klaar waren, heb ik alle ijsjes uit de vormpjes gehaald en snel in een ziplock zakje weer in de vriezer bewaard om vervolgens opnieuw te beginnen.
Maar geef toe, het resultaat mag er zijn, niet waar?!?

Ga je deze ijsjes ook maken?
Ik zou het heel leuk vinden als je me dat laat weten!
Liefs Jessica…

Sharing is caring!

Laat een reactie achter