JessicaOnline.nl Pannenkoeken bakken

Spelt pannenkoeken

160 gram volkoren speltmeel
40 gram speltbloem
500 ml havermelk (mijn voorkeur: ‘Oatly’)
3 middelgrote vrije uitloop eieren
2 eetlepels gebroken lijnzaad
1 theelepel kaneel
1/2e theelepel bakpoeder
1/2e theelepel zout

Koolzaad- of rijstolie om in te bakken

Onze jongste dochter Eva is een lastige eter en heeft bovendien een koemelkeiwit- en soja allergie. Je begrijpt dat koken en eten bij ons thuis (ook nog met onze MODY*) een echte uitdaging is!
Maar ik hou van uitdagingen en voor iedere hobbel in de weg vinden we een omweggetje.

Als wij willen dat iedereen met een gevulde maag het huis verlaat, moet het ontbijt er makkelijk in gaan en daarom bakken wij pannenkoeken als ontbijt.

Als je zo vaak pannenkoeken eet, moeten ze wel gezond en voedzaam zijn! Daarom kies ik voor zoveel mogelijk volkorenmeel, maar dat kleine beetje bloem en de gebroken lijnzaadjes zorgen ervoor dat de pannenkoeken wat elastischer zijn en dus beter lukken.

Handige shakefles van Whiskware

Met kerst heb ik van Paul een heel handige shakefles (Whiskware) gekregen waarin ik eerst een halve Liter havermelk kan afmeten en omdat ik hem op mijn weegschaal heb staan, kan ik ook direct alle andere ingrediënten erin gooien terwijl ik ze afweeg.

Er gaat een kleine gardebal in, dop erop en nadat ik het beslag flink geschud heb, kan ik het beslag vanuit deze fles direct in de pan schenken.JessicaOnline.nl Spelt pannenkoeken

De koekenpan staat al minstens 2 minuten op hoog vuur voordat de olie erin gaat. Doordat de pan loeiheet is plakt het beslag niet aan de pan. Ik ben niet te zuinig met olie, ik schenk wat olie in het midden van de pan én helemaal rondom langs de rand, daarna schenk ik meteen het beslag in het midden, wacht 3 seconden en verdeel dan het beslag over de hele pan. Door de olie langs de rand ontstaat er een knapperig randje en dat vind ik zo lekker!

Als het beslag verdeeld is zet ik het vuur na 10 seconden lager. Zodra het beslag ‘droog’ is, draai ik de pannenkoek om en bak deze kant ook nog 1,5 a 2 minuten op een half hoog vuur.

Eva eet de pannenkoek gewoon zo, Ilse heeft graag een heel klein beetje Ahornsiroop,wat ze “Speciale olie” noemt, sucraloze of gemengde noten- en chocolade pasta van De Kleine Keuken op haar pannenkoek.

Mijn eigen favoriet is met gebakken appelschijfjes, kokoschips en pecannoten.

Eet smakelijk!

–>>>Het beslag is in een afgesloten pot of fles in de koelkast tot 5 dagen houdbaar.

Super leuk als je me laat weten hoe ze gelukt zijn wanneer je pannenkoeken met dit recept gaat maken!
Liefs Jessica…

Sharing is caring!

Laat een reactie achter