JessicaOnline.nl T-Shirtjurkjes Rose

T-shirt jurkjes

-Rose-
Het leuk vinden om zelf dingen te maken zit bij ons in de familie. Mijn oma maakte voor mijn moeder talloze jurkjes en ook mijn moeder kroop regelmatig voor mij achter de naaimachine. Als kind had ik een eigen houten naaidoosje en een mini naaimachientje dat je met de hand moest aandraaien en echt werkte. Voor mijn 18e
verjaardag kreeg ik mijn eerste ‘echte’ naaimachine. Ik vond het in die tijd leuk om zo nu en dan iets te maken, maar beperkte me vooral tot wat simpele projecten.

Tijdens mijn zwangerschappen had ik ineens de drang om van alles zelf te gaan maken voor het bijzondere kleine mensje in mijn buik. Nesteldrang denk ik? 🙂 Omdat ik dacht dat kleertjes veel te moeilijk zouden zijn, begon ik met wat dekentjes, omslagdoeken enz.

Een tijdje later ben ik begonnen met het maken van kleding. De eerste vraag die ik mezelf stelde was “hoe dan?!” met twee rondlopende peuters.
De eerste jurkjes die ik maakte, waren T-shirt jurkjes. Het fijne van deze jurkjes is dat het niet veel tijd kost om ze te maken, want de bovenkant is al klaar! Voor mij werkte het perfect om een jurkje tijdens Mila’s middagslaapje te maken, terwijl Lily lekker aan de andere kant van de kamer zat te spelen (dit was het ideaalplaatje, natuurlijk werd er geregeld “mamaaaaaa” geroepen en werd Mila wel eens wakker voordat het jurkje af was, maar het ging ook vaak verrassend goed).

image

Voor de eerste jurkjes nam ik Lily mee naar de stoffenwinkel, omdat ik haar graag zelf de stof wilde laten uitkiezen. Best uitdagend, want de rollen stof zijn blijkbaar ook een fantastische verstopplaats voor een peuter ;). Lily koos een dinosaurusstof en een stof met een digitale papegaaienprint. Omdat je een dinoprint niet snel op
meisjeskleding vindt, vond ik het extra leuk om hier een jurkje van te maken. Voor een T-shirt jurkje voor een kind heb je aan een halve meter stof genoeg.

image

Om te beginnen heb ik een zwarte basic Hema longsleeve (kan ook een romper zijn) afgespeld op de plek waar ik wilde dat de dinostof
zou beginnen, in dit geval de taillehoogte. Vervolgens heb ik het shirt een halve centimeter daaronder recht afgeknipt. Het afgeknipte shirt legde ik op de dubbele stof en ik tekende de breedte af, zodat deze goed aansloot op het T-shirt. Vervolgens tekende en knipte ik het ‘rokje’ uit de dubbelgevouwen
stof, met een naadtoeslag van 1 cm. De voor- en achterkant naaide ik met de goede kanten tegen elkaar aan de zijkanten vast. Daarna legde ik het rokje
binnenste buiten, op zijn kop, om het shirt (even dubbel checken of het goed zit, uit eigen ervaring 😉 ) en naaide dit vast (zie foto).

Daarna heb ik het jurkje omgezoomd. Om het helemaal af te maken heb ik er nog wat leuke details op
genaaid, zoals de roze dino die ik uit een restje stof heb geknipt.

Omdat ik hierna de smaak te pakken kreeg heb ik nog veel jurkjes op deze manier gemaakt, hieronder een
paar grepen uit de kledingkasten van de meisjes.

image

Het unicornjurkje maakte ik van een sweater van H&M, waarvan ik de onderkant, de boord, afgeknipt
heb. Vervolgens heb ik er een stuk stof aan genaaid, zoals bij het dinosaurusjurkje en de boord er weer onder aangezet.

Voor het papegaaienjurkje heb ik een T-shirt gebruikt dat nog mooi, maar iets te kort geworden was. Ik heb hier een bijpassende haarband bij gemaakt.

Voor Mila maakte ik een flamingojurkje. Om het jurkje wat meer contrast geven heb ik er bij de halslijn
en taille elastisch biaisband op genaaid. De gouden flamingo (www.strijkapplicaties.nl) heb ik erop gestreken.

image

Bij de Hema vond ik een T-shirt met de tekst hello, dat perfect bij het stofje met de retroprint paste. Om het jurkje meer taille te
geven heb ik er een brede band elastiek tussen gezet.

Je kunt het simpel houden of kiezen voor meer details en aanpassingen. Zo kun je eindeloos variëren en
ieder T-shirt jurkje dat je maakt is uniek!

 

Laat je het ons weten als je ook een t-shirt of romper jurkje gaat maken?
liefs Rose

Winkeltips:
De stoffen voor de
kleding die ik maak koop ik meestal bij mijn favoriete stoffenwinkel in Den
Haag, van Domburg Textiel op de Thomsonlaan.

Deze zaak voelt echt als
een snoepwinkel als ik binnenloop. Super mooie kwaliteit stoffen, hippe
printen, veel kleuren elastiek, boordstof, fournituren en geduldige en
behulpzame verkoopsters. Verder ga ik graag naar de stoffenbeurs, waar de
nieuwste stoffen van het seizoen te vinden zijn (check www.stoffenbeurs.nl voor de data in dit najaar). Er is online ook een
heleboel te vinden, maar ik vind het zelf nog steeds het fijnste om de stoffen
te voelen, de kwaliteit te kunnen bekijken en kleuren zelf bij elkaar te
zoeken, omdat dit wat kan afwijken van het scherm en je afgeknipte stoffen niet
retour kunt zenden.

Sharing is caring!

Laat een reactie achter