Wat is een Bloghop?

Wat is een Bloghop?

Een groep bloggers spreekt met elkaar af om op een afgesproken datum allemaal een stuk of winactie te plaatsen en naar elkaar te verwijzen.
Op deze manier leren mijn lezers ook weer andere blogs kennen en vice versa. Vandaag; 09-09-’17, doe ik voor het eerst mee met zo’n bloghop, de winactie die daarbij hoort, vind je in de rubriek #GoedGevonden.

Zal ik mezelf even voorstellen?
Voor wie via de bloghop voor het eerst op JessicaOnline.nl komt, stel ik mezelf even voor. Ik ben Jessica Mendels, presentatrice (werkte t/m 2015 bij RTL 4 o.a CampingLife) en sinds 2016 ben ik ook blogger. Ik ben getrouwd met Paul, de Vegetarische slager, en mama van Ilse (’12) en Eva (’15).

In 2012 toen ik voor het eerst zwanger was, werd er bij mij diabetes geconstateerd, later bleek dat de meest erfelijke vorm, namelijk MODY te zijn.
Vanaf het eerste moment dat ik hoorde dat ik “suiker” had, heb ik geraffineerde suiker laten staan. Dat was echt niet makkelijk, maar voor de gezondheid van je (ongeboren) kindje doe je alles! Na mijn zwangerschap ging ik me steeds beter voelen, beter dan dat ik me in de jaren voor mijn zwangerschap ooit gevoeld heb.

Ook onze oudste dochter (Ilse) blijkt deze vorm van diabetes te hebben. Wij hebben heel veel baat bij deze manier van eten. Het gaat zelfs zo goed dat we geen medicijnen hoeven te gebruiken en ik hoef ook geen insuline meer te spuiten en toch hebben we hele mooie bloedwaardes!

Als je je verdiept in het eten en vooral weglaten van suiker, kom je snel tot de conclusie dat het voor iedereen beter is om minder of geen geraffineerde suiker meer te eten. Diabetes (type II) is een welvaartsziekte die dagelijks bij meer mensen geconstateerd wordt. Het is belangrijk dat we iets veranderen in ons eetpatroon om dat te doorbreken voor toekomstige generaties.

Omdat ik weet dat het echt lastig is om alle etiketten goed te lezen en veel dingen zelf te maken en daar recepten voor te bedenken, ben ik deze website gestart.
Aangezien ik voor mezelf en ons gezin toch al veel tijd kwijt ben om het uit te zoeken, besteed ik er graag nog een klein beetje meer tijd aan zodat iedereen kan meelezen en er wat aan heeft!

Ik wil graag deze generatie kinderen een andere optie bieden! Wel snoepen en trakteren tijdens een feestje, maar dan een gezondere keus dan dat er in mijn jeugd voorhanden was!

Koemelkeiwit allergie
Als je dacht dat het in ons gezin lastig was om ergens anders te eten, dan heb je gelijk. Maar vanaf 2015 werd het nog lastiger 🙂 Eva, zo bleek al 5 weken na de geboorte, heeft een koemelkeiwit-allergie. Daarom zijn mijn recepten vanaf het najaar van 2015 ook veelal zuivelvrij geworden. Boter werd vervangen door kokosolie, yoghurt door sojayoghurt en melk door havermelk.

Maar afgelopen juni bleek Eva ook een soja allergie te hebben en dat is, als dochter van de Vegetarische Slager, best ironisch.
Zo wordt het steeds uitdagender, maar dat kunnen wij en ook nu maken we lekkere recepten. Zo kom je er o.a. achter dat pizza zonder kaas ook goed te eten is! 🙂
Het belangrijkste is dat we ons goed voelen en sinds we achter de laatste allergie van Eva zijn, is het in de keuken misschien nog iets lastiger geworden, maar aan tafel een heel stuk gezelliger!

Ik ben druk bezig mijn eerste twee boeken te schrijven, dus kom hier af en toe virtueel langs om te kijken of ze al klaar en beschikbaar zijn!

Liefs Jessica…

Sharing is caring!

Laat een reactie achter