Spelt cakejes

200 gram speltbloem
200 gram kokosolie (of roomboter)
130 gram Erythritol*
35 gram Sucralose**
3 eieren
1 vanille stokje (het merg)
½ theelepeltje bakpoeder
½ theelepeltje zout
5 druppeltjes vloeibaar stevia met vanille aroma

Oven voorverwarmen op 180°C cakejes erin zetten, oven op 170°C zetten en 20 minuten laten garen.

 

Mijn vriendin gaf een feestje en had gevraagd of ik een suikervrije lekkernij kon maken, nou geef ik liever mijn recepten, maar voor sommige mensen doe ik het graag! 🙂

Paul had net de arenga palmsuiker op gemaakt, de tijd drong en het was echt snertweer. Dus ik moest een cakeje maken met wat ik in huis had.

Ik wilde al langer experimenteren met Erythritol en dit was het perfecte moment.
Omdat Eva een koemelkeiwit allergie heeft, gebruik ik geen boter, maar kokosolie. Ik ben ervan overtuigd dat deze smakelijke cakejes met roomboter nog lekkerder zijn!

Ik zet mijn beslagkom op de weegschaal en weeg de bloem, erythritol en sucraloze af. Ik voeg het merg van het vanillestokje toe, net als het bakpoeder, zout, de steviadruppeltjes en de eieren. Ik had nog net genoeg kokosolie in het emmertje zitten dus ik zet het hele emmertje even 30 seconde in de magnetron op 900 watt zodat de kokosolie vloeibaar wordt. Ik giet de kokosolie in de beslagkom erbij terwijl de garde al draait.

Ik merk dat de structuur van mijn beslag anders is dan ik gewend ben, het beslag ik een beetje glibberig, gelei-achtig en dat vind ik best spannend.

Als ik op gevoel denk dat alles goed gemend is (na zo’n 5 minuten) vul ik mijn yupcake trays met papieren cakevormpjes en begin ze te vullen.

Doordat het zo’n glibberig geheel is, glijd het beslag super makkelijk van mijn lepel in de papieren vormpjes.

Uit dit recept haalde ik 20 cakejes.

De oven verwarm ik voor op 180°C dan zet ik de cakejes en daar de temperatuur terug naar op 170°C. Na 20 minuten waren de cakejes gaar. Dat test ik door met een satéprikker in het midden van een paar cakejes te prikken. Als er geen na beslag aan de prikker blijft zitten, weet ik dat het binnenste beslag ook gaar is.

Op dezelfde dag zijn ze het lekkerste maar de twee dagen daarna sla ik ze ook niet af 🙂

—>>>Heb je geen koemelkeiwit allergie of een lactose intolerantie?
Dan is een dikke klodder zelf gedraaide slagroom hier natuurlijk verrukkelijk op! De slagroom kan je zoeten met sucraloze. Sla je de slagroom met de hand, voeg dan steeds een beetje toe totdat je hem zoet genoeg vindt. Heel rot om dat steeds tussendoor te moeten proeven natuurlijk! 😉

Ga je met dit recept aan de slag? Ik zou het super leuk vinden om van je te horen hoe ze gelukt zijn!

Liefs Jessica…

* Wat Erythritol is, kan je hier lezen. Je kan het hier ook een kleine verpakking bestellen. Meteen een kilo bestellen kan hier.

**Wat is Sucralose? Lees het op zoetstoffen.nl. Ik koop mijn sucralose bij de Albert Hein.

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter