Kleding swoppen

Vorige week was het bij ons “Kleding-swop-week” met een uitloop naar deze week ;-).
Het kan bijna niet anders dan dat je, je afvraagt:” Wat is dat?!” Ik zal het uitleggen….
Het was nogal herfstig weer en dan wil ik andere kleding in de kast. Wij hebben een vrij grote zolder en daar staan heel veel plastic bakken met kleding erin gesorteerd op maat. Ik krijg regelmatig kleding voor Ilse van vriendinnen en kennissen met oudere dochters en die sorteren we dan op maat. Alles wat nog te groot is gaat naar zolder.

Voordat ik een nieuwe lading van zolder haal, ruim ik eerst de kasten leeg. Wat past Ilse niet meer en gaat in een kist voor Eva? Wat past Eva niet meer en aan wie zullen we dat geven. Heel bijzondere items gaan in een speciale doos om te bewaren voor als de meisjes zelf kinderen krijgen. De andere mooie items geven we aan lieve, kleine meisjes in onze omgeving. Zo brachten we mooie kaplaarzen en een jasje van GAP naar buurmeisje 1 en wat andere kleine pakjes naar buurmeisje 2. Wat er iets minder mooi uitziet en basics pakken we goed in en brengen we naar de container van het Leger des Heils of de kledingbank.

Dan gaan we winkelen op zolder! Voor Ilse pakken we ‘de nieuwe maat’ en voor Eva ook. De bak van Ilse is altijd weer een verrassing, wat vindt zij leuk en van wie is het ook alweer geweest? De nieuwe bak van Eva is een “trip down memorie lane”. Leuke pakjes en truitjes waarin ik Ilse nog zo zie lopen, maar zelfs kleding die behalve Ilse ook mijn nichtje, zus en ik gedragen hebben! Zoals het truitje op de foto bovenaan, dat heeft mijn moeder bewaard van ons vroeger. Ilse heeft het heel veel gedragen, Eva iets minder vaak, maar wel een paar keer en nu gaat het voorzichtig in vacuüm verpakt in de speciale doos. Wie weet dat een van mijn kleinkinderen het ook nog eens zal dragen!? Al is het maar voor de foto! 🙂
Hoe bijzonder dat onze moeder dat voor ons bewaard heeft! Ik hoop dat Ilse en Eva daar net zo van kunnen genieten als ik.

 

Omdat ik na een vakantie in Las Vegas zwanger van Ilse bleek, werd dit shirtjes voor haar gemaakt. Een bijzonder item dus!

Het kan haast geen toeval zijn, dan dat een “kleding-swop” in de lucht hangt, want wanneer ik middenin de kast uitruimen en tasjes en zakjes klaarmaken voor de buurmeisjes zat, kreeg ik een appje van Margot:”Ik heb weer zakken vol leuke jurkjes en rokjes klaar staan voor Ilse, kom je even kijken?” Dus op een regenachtige avond heb ik onder het genot van een kop thee weer allemaal leuke kleding voor Ilse uitgezocht. Sommige dingen al voor deze herfst en een gedeelte voor volgend jaar.

Behalve heel leuk om een ander kindje in dezelfde kleding te zien en dat zij er plezier van hebben is het prettig voor de portemonnee en heel duurzaam!

Ik ben benieuwd of jullie ook een kleding-swop-cirkel hebben!
Wat doe jij met de kleding die je kinderen niet meer passen?
Laat het me weten via FaceBook of Instagram!

Liefs Jessica…

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter