Persoonlijke ketting

Wij houden van knutselen, tekenen en mooie dingen maken. Maar als het prikbord vol hangt en je hebt oma en je vriendinnen allemaal al 5 tekeningen gegeven, dan moet je soms iets anders verzinnen om voor ze te maken.
Want niets zegt zoveel “Ik vind je lief en belangrijk” als iets wat je zelf hebt gemaakt.

Daarom vinden we het ook altijd leuk om naast een gekocht cadeautje of iets wat van ons zelf geweest is, een zelf gemaakt cadeautje te geven. Iets wat we met aandacht en moeite voor iemand gemaakt hebben.

Twee weken geleden hebben Ilse en ik nog een paar kralen armbandjes voor haarzelf en jarige vriendinnen gemaakt en afgelopen week waren dat deze leuke kettingen.

Naamketting in de style van het TELEKIDS logo:

De kettinkjes zijn van die veiligheidskettinkjes die bij een identiteitsplaatje horen en breken wanneer een kindje ermee zou blijven hangen. Ik kocht ze voor €1,50 bij de ijzerwarenhandel.

De hangers maakte we van Krimpie Dinkie. Je kiest een plaatje van je favoriete figuur zoals Chloe voor Ilse, Nijntje voor Eva, ons portret gemaakt door Wendy voor mij of je tekent iets uit je hoofd, dat kan natuurlijk ook!
Doordat het materiaal van Krimpie Dinkie (semi) doorzichtig is, kan je het makkelijk overtrekken. Ik gebruik watervaste stiften van Edding.

Zorg dat je ook een groot genoeg boogje tekenen waar je een gaatje met de perforator in kan maken zodat je hem aan een kettinkje kan hangen! Maak het gaatje niet te dicht bij de rand, dan breekt het snel.

Daarna knipt je het figuur uit, hier hebben de jongste kindjes wel wat hulp bij nodig, want het materiaal kan scheuren. Ik gebruik naast een ‘gewone’ schaar ook een heel scherp en puntig nagelschaartje voor de kleinste hoekjes en bochten.

Daarna gaan de figuren in de oven op 150°C. Blijf erbij staan, want het is zo gepiept. De figuren worden 3x zo klein en 9x zo dik. Eerst zie je ze omkrullen en denk je dat het mislukt. Daarna krullen ze weer uit, laat ze dan nog 10 seconde liggen voordat je ze eruit pakt.
Zijn ze nog een beetje krom, probeer ze dan in de oven wat platter te krijgen en haal ze er één voor één uit. Ik leg ze op een theedoek en zet daarna meteen de zware vijzel erop zodat ze heel plat afkoelen, eenmaal koud, zijn ze keihard en kunnen ze niet meer van vorm veranderen alleen nog breken :-I

Ik ben benieuwd wat voor leuke creatief jullie allemaal van Krimpie Dinkie gaan maken! Deel je ze met me?

Liefs Jessica…

Sharing is caring!

Laat een reactie achter