Ik ga op reis en neem mee

Op vakantie nieuwe dingen zien, horen, ruiken, voelen en proeven! Maar met kleine kinderen, zeker als die eet restricties of allergieën hebben zoals die van ons, is het erg fijn om ook wat ‘bekende smeken’ mee op reis te nemen.

Thuis had ik in mijn beslagshaker van Wiskware alle droge ingrediënten van mijn pannenkoeken beslag gedaan. In een half liter flesje nam ik havermelk mee, zo hoefde ik om voor de eerste dagen pannenkoekenbeslag te hebben, alleen eieren en olie om in te bakken kopen. Dat gaf ons meer tijd om in de omgeving een winkel te vinden die speltmeel, havermelk en speltbrood verkocht.

Gelukkig vonden we op onze eerste vakantiedag al speltbrood zonder suiker, soja en melk!

Voor Eva had ik 14 groente- en fruitknijpjes van Ella’s bij me, zodat ze in ieder geval iedere dag een knijptruitje mét groente had die ze lust. Gelukkig maar, want we hebben alleen knijptruitjes gevonden. En als er geen toegevoegd suiker en geen melk in zat, zat er altijd banaan in. En dat vindt mevrouw niet zo lekker.

En waar we niet meer zonder willen op brood of pannenkoek is de gemengde noten pasta van Horizon in combinatie met de chocoladepasta van De kleine keuken! De potjes, goed ingepakt en beschermd door sokken en luiers in de koffer, zijn helemaal opgegaan op de laatste dag. Zeer rustigaan en zuinig smeren in week één en iets steviger in week twee toen we wisten dat we het gingen “redden” :-).

Verder had ik wat koekjes van Goodies en De kleine keuken en snoepjes van Fruitfunk bij me.

Wat neem jij mee op reis voor jezelf of kindje(s)?
Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter!
Liefs Jessica…

Sharing is caring!

Laat een reactie achter