rose jessicaonline.nl Kussens

Knusse kussens

-Rose-

Nu het herfst is en het wat eerder donker wordt, vind ik het fijn om het huis warm en gezellig te maken. En hoe heerlijk is het om straks als het buiten echt koud is met dikke sokken op de bank te kunnen kruipen met een set lekkere kussens!

Op de stoffenbeurs kocht ik bij een kraam voor interieurstoffen mooie stevige stoffen, vier lappen van een halve meter. Ik kocht binnenkussens van 40 x 40 cm en 30 x 50 cm en knipte ook voor de hoezen lappen stof van dit formaat, zonder naadtoeslag, zodat ze goed gevuld zijn als je de kussens erin doet.

Ik wilde graag vier kussens maken die een set vormen, maar wel allemaal anders zijn. Bij drie kussens heb ik de voorkant van het kussen eerst in stukken aan elkaar genaaid. Hiervoor heb ik een stuk papier van 40 x 40 cm in delen geknipt en elk deel, dit keer met naadtoeslag aan de kanten waar je de delen aan elkaar stikt, op een andere stof overgetrokken en uitgeknipt (zie foto).

image

Na het vaststikken van de verschillende delen heb ik de voorkant voorzichtig gestreken (let op of de interieurstof die je gebruikt gestreken kan worden en op welke temperatuur).

De voor- en achterkant van de hoes heb ik met de goede kanten tegen elkaar, 1 cm van de rand over een lengte van 5 cm gestikt (steeklengte 2,5 mm). Vervolgens heb ik 30 cm de grootste steeklengte op mijn naaimachine (steeklengte 4,5 mm) gebruikt en de laatste 5 cm weer ‘gewoon’ gestikt (steeklengte 2,5 mm).

Bij de overgangen van de kleine naar de grote steek (dus op 5 cm van de boven- en onderkant) ging ik even met de naaimachine heen en weer om het af te hechten (zie foto).

image

Op deze naad legde ik de rits van 30 cm over de grote steek. Ik plakte deze met schilders tape vast en vervolgens stikte ik de rits vast aan de goede kant van de stof met een rits voetje op de naaimachine, zodat ik iets dichter bij de rits kon komen. Vervolgens verwijderde ik de tape en de naad met de grote steek opende ik met een tornmesje. Ten slotte stikte ik de rest van de hoes op 1 cm van de rand.

image

Je kunt dit soort kussens ook voor de kinderkamer maken, bijvoorbeeld met leuke prints of een applicatie erop van restjes stof. Je kunt hier eventueel ook een kant en klare effen hoes voor gebruiken! Voor Lily maakte ik dit kussen met haar twee lievelingsdieren, een schildpad en een papegaai.

Je kunt hiervoor zelf een figuur tekenen of een eenvoudige kleurplaat gebruiken en de delen uit verschillende stoffen knippen, al heel gauw een leuk resultaat!

Super leuk als je naar aanleiding van dit stuk ook een kussensloop gaat naaien! Laat je ons weten hoe het ging en show vooral het eindresultaat op onze FB-pagina of op Instagram met #JessicaOnline en #Handmade
Liefs Rose

Sharing is caring!

Laat een reactie achter