Halloween pompoen JessicaOnline.nl Rose

Happy Halloween

-Rose-
Na ons bezoek aan de Olmenhorst, zagen we bij de uitgang een bord met ‘Pompoenen’ staan, wat we direct gevolgd zijn. Zo kwamen we bij een boerderij met een geweldige ‘pumpkin patch’, waar Lily en Mila allebei een mooie pompoen hebben uitgekozen voor Halloween.

We hebben ze eerst een tijdje gewoon in de tuin gezet, wat al heel gezellig stond, maar nu het over een paar dagen Halloween is, hebben we ze uitgehold en er enge gezichtjes uitgesneden.

De meiden mochten bedenken hoe het gezichtje er uit kwam te zien; blij, boos, eng, lief etc, maar het snijwerk heb ik zelf gedaan. Met een redelijk nieuw aardappelschilmesje kom je een heel eind!
De meisjes kregen allebei met een schort aan, een lepel in de hand en scheppen maar! Een heerlijk werkje lekker buiten in de herfstzon.

Om ervoor te zorgen dat de pompoenen langer houdbaar blijven en om schimmel tegen te gaan, heb ik ze ingesprayd met haarlak en daarover wat glitterspray voor een magisch effect :-). Zo krijg je ook een mooie glans. Het is de eerste keer dat ik dat gedaan heb, dus ik hoop dat het werkt! Ik heb gelezen dat je ze ook kunt insmeren met zonnebloemolie en de uitgesneden randjes met vaseline. Wees echter wel voorzichtig met kaarsjes als je besluit de pompoen in te smeren of sprayen! Ik heb voor de verlichting fietslampjes (een rode en een witte) in de pompoenen gedaan. Deze geven een mooi licht, blijven lang branden en ze worden niet warm, dus geen brandgevaar. Een waxinelichtje op batterijen kan natuurlijk ook.

Wij zijn helemaal klaar voor ‘trick or treat’! 🙂 Jullie ook? We zijn heel benieuwd naar jullie pompoenen!

Sharing is caring!

Laat een reactie achter