JessicaOnline.nl Roodkapje

Roodkapje

-Rose-
Op Lily’s slaapkamer staat een houten verkleedkist die van haar grote neven en nicht is geweest. Hij is gevuld met prinsessenjurken, piratenhoeden, een draak die mijn moeder vroeger voor mij genaaid heeft, dierenpakken, hakken schoenen, gekke neuzen enz. Verkleden is hier erg populair bij de meiden, dus vind ik het leuk om af en toe iets nieuws te maken wat in de verkleedkist kan!

Geïnspireerd door ons bezoek aan de Efteling, maakte ik deze Roodkapje outfit.

Ik heb ervoor gekozen om de cape gevoerd te maken, zodat ik de naden mooi weg kon werken. Ik heb twee lappen stof eerst samen dubbel gevouwen en hier een kwart cirkel uitgeknipt. Van de ‘punt’ knipte ik nog een kleine kwart cirkel af. Bij het openvouwen had ik nu twee halve cirkels, met een halslijn in het midden, waaraan ik de capuchon tussen de twee lagen stof naaide.

Ik gebruikte wat stevige rode stof en een zachte katoenen voering, zodat het ‘kapje’ wat rechtop blijft staan maar het wel lekker aanvoelt aan de binnenkant. Voor de ‘strik’ waarmee je de cape dichtmaakt, knipte ik twee rechte stroken van de rode stof, vouwde deze dubbel, naaide ze (met kleine opening voor het omdraaien) dicht, keerde ze om en stikte ook deze vast tussen de lappen stof. Ten slotte stikte ik de rest van de halve cirkels aan elkaar. Nu kon er gespeeld worden! Met de rode Flamenco schoentjes die we op een Spaanse markt kochten eronder en een mandje aan haar arm, hoor ik Lily regelmatig zingen: “Zeg Roodkapje waar ga je henen?” Of zoals Mila zegt: “Zeg Loodkapje waar ga je heen en weer, heen en weer, heen en weer?” 😉

Heb je ook een leuk idee voor een verkleedset die nog ontbreekt in jullie verkleedkist of heb je zelf iets moois gemaakt? Laat het ons weten!

Liefs Rose

Sharing is caring!

1 comment

hoi Jessica,
wat een prachtige Roodkapje cape.
zou jij die wel voor mijn kleindochter van 3 willen maken?
zo ja, wat zijn de kosten?
ik hoor het graag.

groet
Mieke Damman

Laat een reactie achter