Sinterklaas en burgemeester pauline Krikke Jessica Mendels

Haagsche intocht van Sinterklaas

Afgelopen zaterdag 18 November was de intocht van Sinterklaas.
Den Haag heeft de grootste optocht van Nederland
en dit jaar deed ik voor het eerste mee!

Ik denk dat ik in mijn hele leven misschien twee keer de intocht gemist heb omdat ik in het buitenland zat, maar verder heb ik er van kinds af aan tot de dag van vandaag altijd naar uitgekeken.
Al een paar jaar zag ik dat het glutenvrije bakkertje uit Scheveningen mee deed zodat ook de kindjes coeliakie een zakje kruidnootjes in ontvangst konden nemen en lekker konden snoepen zonder ziek te worden.

Vorig jaar stond ik met onze meisjes naar de optocht te kijken, met wat door mij geselecteerde snoepjes paraat om die stiekem aan een Piet te geven zodat hij die weer aan Ilse kon geven. Het strooigoed wat ze uitdelen zit vol geraffineerde suiker en als Ilse dat zou eten, zou ze daar insuline bij moeten spuiten. Dat willen we niet en dus eten we geen geraffineerde suiker.
Ik bedacht me hoe geweldig het zou zijn als er strooigoed zou uitgedeeld worden wat Ilse, Eva (en ik) wél probleemloos zouden kunnen eten…

Zelf bak ik al een aantal jaar kruidnootjes zonder geraffineerde suiker en sinds de geboorte van Eva (die een koemelkeiwit-allergie heeft) ook zonder zuivel. Hoe gaaf zou het zijn als er kruidnootjes van mijn recept tijdens de intocht uitgedeeld, zouden, worden?!? Ik legde dit idee tijdens een bakkersbezoekje voor aan de bedrijfsleider en zij stonden ervoor open.

Het werd kerst, lente en zomer en op een zonnige dag trof ik de organisator van de intocht, Peter Boelhouwer, met zijn vrouw Desiree op een zonnig terras. Ik vertelde mijn idee en zij waren heel enthousiast! Met mijn recept onder de arm vertrok ik naar de bakker, kruidnootjes waren te ingewikkeld, maar speculaasjes van het recept waren zeker haalbaar!

Bakker Victor Driessen ging aan de slag met mijn recept ( lees: perfectioneerde het ;-)).

 

 

En samen reden we mee in de intocht:

Nu, dagen later zit ik nog na te genieten van de geweldige ervaring!
We hebben ruim 5000 speculaasjes en meer dan 4000 kleurplaten uitgedeeld. Aan kinderen met een allergie en alle mensen langs en in de optocht die maar wilde proeven!
Ze zijn door iedereen al heel lekker bevonden! Jeeh!!!
Hier een foto impressie van de dag:

Mijn lieve kleine Ilse en nichtje Kaydee als hulp Pieten

  Intocht JessicaOnline.nl 2017
Intocht JessicaOnline.nl 2017

Ik heb mijn hulp Pieten (en mezelf) al stiekem beloofd dat we er volgend jaar weer bij zijn!
Toen Ilse gisteravond haar schoen mocht zetten vroeg ik haar na het zingen of ze door de schoorsteen nog wat tegen Sint of Piet wilde zeggen. En toen zei ze:” Dank u wel Sinterklaas dat ik mee mocht lopen met de optocht!” SMELT

Heb jij de speculaasjes nog niet geproefd? Ga langs bij Bakkerij Victor Driessen op de Mezenlaan 40 in Den Haag en krijg op vertoon van je (door je kinderen) ingekleurde kleurplaat een pakje speculaasjes gratis bij een aankoop in de winkel!

Download hier je kleurplaat: Sinterklaas kleurplaat JessicaOnline.nl

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter