Nijntje koekjes JessicaOnline.nl

Nijntje koekjes

Toen ik met de meisjes naar het Nijntjemuseum ging, kocht ik in het winkeltje een koekjes uitsteekvormpje van nijntje en dat levert deze super leuke Nijntje koekjes op die een stuk minder slecht zijn dan de Nijntjekoekjes die je in de supermarkt kan kopen!evert deze super leuke koekjes op!

100 gram volkoren speltmeel
45 gram kokosbloesemsuiker
25 gram Erythritol
40 gramCacaoboter (gesmolten)
25 gram rijstolie
8 gram ei-dooier
2 gram bakpoeder
1 gram zout

Maizena, deegroller, bakplaat, bakpapier, uitsteekvormpje 

Oven voorverwarmen op 170º C- 15 tot 20 minuten bakken op 155ºC. Voel na 15 minuten of de koekjes al stevig zijn, kan je ze nog behoorlijk induwen, verleng de baktijd dan met 5 minuten. Echt krokant worden ze pas als ze afkoelen. 

Weeg eerst alles af, laat de cacaoboter au-bain-marie* smelten, voeg je het samen in je beslagkom en mix je het deeg met je deegvlinder of deeghaken tot een mooi en gelijkmatige deegbal. Leg het deeg nu goed afgesloten in de koelkast om er pas ten minste 4 uur later koekjes van te maken.

Wanneer je de koekjes gaat maken, kneed je het deeg helemaal opnieuw door totdat het weer lekker soepel is, voeg eventueel een sprenkeltje water toe als het deeg wat droog is, dan kruimelt het heel erg. Om een mooie platte plak te krijgen, zonder je hele keuken met bloem te hoeven bestrooien, leg ik de deegbal tussen twee vellen bakpapier. Druk de deegbal met je handen plat en rol hem daarna met de deegroller uit. De truc is daarbij om een stuk van het bakpapier over de rand van je aanrecht te vouwen en deze met je heup tegen het aanrecht aan te klemmen zodat het niet wegschuift. Echt! Probeer het maar eens.

Als je een mooie plak hebt, ga je met je uitsteekvormpjes aan de slag. Leg een schaaltje met wat maizena erin op het aanrecht en schuif je uitsteekvormpje daar doorheen. Doordat er een laagje maizena op jet uitsteekvormpje zit, komt het deeg makkelijker uit het vormpje.
Zorg dat de koekjes niet te dicht op elkaar liggen op de bakplaat, maak steeds opnieuw een plak om koekjes uit te steken totdat al je deeg op is.

Uiteindelijk hou je altijd een stukje over en daar maken wij dan een extra speciale, wat groter koek van voor iemand in het bijzonder. Die is bij ons meestal voor de meisjes.

Ga je dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je me laat weten hoe ze gelukt zijn!
Liefs Jessica…

Sharing is caring!

Laat een reactie achter