Stay Okay Utrecht Nijntje kamer JessicaOnline.nl

Slapen in de Nijntje kamer

Het was het weekend na 5 december en we gingen dus richting kerst. De avond valt vroeg in en in het donker zien we dat de straten van Utrecht mooi versierd zijn met gezellige kerstlichtjes.

Omdat er dat weekend sneeuw voorspeld was en ik zin had om gezellig alles met de meisjes te beleven ipv van me op het verkeer te concentreren besloot ik met de trein naar Utrecht te gaan.
Terwijl we Hoog Caterijnen verlieten, sneeuwde het al, het is een magisch gezicht! Met een volgeladen kinderwagen lopen Ilse en ik door de sneeuw naar de bushalte.
We zijn na een paar haltes al bij de Stay Okay op het Neude en melden ons bij de receptie. Ilse en Eva mogen een Nijntje cadeautje uitkiezen van de mevrouw achter de bali. Het is de eerste keer dat ik in een Stay Okay zal overnachten, maar merk al snel dat gasten die in de Nijntje-kamer logeren een echte Nijntje-VIP-ervaring krijgen.

Van te voren had ik doorgegeven dat Eva een koemelkeiwitallergie heeft en dat ik intolerant ben voor tarwe, daarom hadden ze speciaal voor ons zuivelbrij speltbrood ingekocht. Er was 1 tafel gedekt in de eetzaal en die was voor ons; een speciale Nijntje tafel. De kinderstoel voor Eva stond klaar en de tafel gedekt met Nijntje servies en Nijntje bestek.

Nijntje tafel     Smeltbrood voor fam Mendels

Na het ontbijt gingen we met de bus naar het Nijntje museum, als je in de Nijntje kamer verblijft, krijg je daar een familie-toegangskaart voor het museum bij.
Het museum is echt leuk voor jong en oud, er is een Nijntje huis waar kinderen kunnen spelen in de keuken, tuin, badkamer, slaapkamer en schuur van Nijntje.nijntje-museum-huis-van-nijntje-2      nijntje-museum-huis-van-nijntje-1     nijntje-museum-het-verkeer-1

Verder is er een dokterszaal, dierentuin, kunstatelier en verkeerstuin die nu, omdat het winter was, was omgetoverd tot ski en slee baan!
Sowieso was het “Winter thema” overal doorgevoerd. Alle bomen waren voorzien van sneeuw en zelfs het grote Nijntje standbeeld buiten had een warme muts op!

De eerste nacht hadden we het koud gehad in de kamer, daarom hadden de mensen van Stay Okay voor de tweede nacht extra dekbedden en een straalkacheltje in onze kamer gezet. Tijdens onze tweede nacht was het binnen heerlijk warm en buiten had het zo hard gesneeuwd, dat we wakker werden in een witte wereld.
Onderweg terug naar het station merk je hoe trots Utrecht op Nijntje is, want er is zelfs een echt Nijntje stoplicht op verschillende plekken in de stad.
Nijntje stoplicht JessicaOnline.nl

Het was een heel leuk weekend en we hebben er enorm van genoten!

regenboog zebra Utrecht JessicaOnline.nl

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter