Trakteren met Jessica Mendels voor Voluit leven met Diabetes

Chocolade lolly’s

Ingrediënten voor 6 chocolade lolly’s
1 reep suikervrije chocola puur (42 gram)
6 houten ijslolly stokjes
plank en bakpapier
popcorn naturel of licht gezout
gepofte speltkorrels
suiker vrije snoepjes/smarties
rozijnen
noten

Wie houdt er niet van chocola? Alleen eraan denken geeft me al een feestelijk gevoel.
Dus als ik denk aan een fijne traktatie, kom ik al snel op het traktatie met als hoofdingrediënt: Chocola!
Van trakteren moet je blij worden, ook degene die de traktatie maakt moet er plezier aan beleven en daarom vind ik deze traktatie zo leuk.

Voordat je aan de slag gaat is het handig om alvast ruimte te maken in de koelkast waar je 1 plank met de chocolade lolly’s, of als je ze voor de hele klas maakt, meerdere planken kan plaatsen.

Ik hak de chocola in stukken en leg deze in een schaaltje die past op een pan die ik met wat water gevuld heb en op het fornuis zet. Op deze manier laat ik de chocola smelten, deze techniek heet: ’Au-bain-Marie’.

Al roerend smelt de chocola totdat er geen klontjes meer inzitten, als dat zo is, haal ik het schaaltje van de pan en zet hem op het aanrecht.
Zorg dat het water niet met de chocola in aanraking komt, want dan is de chocola verpest.

Op een vel bakpapier, die ik op een snijplank heb liggen, maak ik 6 dotjes chocola, op ieder dotje leg ik een houten ijslolly stokje. Hier overheen schep ik op ieder stokje een schepje chocola en deze versier ik.

Je kan allemaal verschillende chocololly’s maken of je beperken tot allemaal dezelfde.
Mijn meest favoriete versie is toch wel die met popcorn omdat het er zo mooi uitziet en ze zo lekker kolossaal zijn en dat toont heerlijk! Zeker voor kinderen van wie de ogen meestal groter zijn dan de maag.
Als ik de popcorn in de gesmolten chocola duw, laat ik nog wat streepjes chocola over de popcorn heen lopen vanaf mijn lepel, terwijl ik mijn lepel heen en weer beweeg boven de popcorn.
Hetzelfde kan je met de andere genoemde ingrediënten doen, combinaties maken of natuurlijk het leukste; je kinderen laten helpen!

Zodra ik klaar ben met versieren, leg ik de snijplank met de nu nog zachte chocoladelolly’s een half uur in de koelkast. Na een half uur haal ik de snijplank uit de koelkast en kan ik de versierde chocoladelolly’s zo van het bakpapier opwippen.
De traktatie is nu klaar om uit te delen!

Ga jij deze traktatie maken? Deel je foto met #JessicaOnline dat vind ik super leuk!

Eet smakelijk! Liefs Jessica…

=============================================================================
Vanaf vandaag staat mijn eerste traktatievideo die ik speciaal voor het online platform: Voluit leven met Diabetes maakte online.

Eind 2017 werd ik benaderd door het platform, dat deel uit maakt van DVN, of ik voor het traktatie video’s kon maken. Het brainstormen begon, ik heb genoeg ideeën, maar hoe ga je die kort, bondig, duidelijk en visueel aantrekkelijk in een video onder de 5 minuten uitvoeren?

Ik kreeg hulp van Takis Tap van Communicatie toegepast, samen werkte we mijn ideeën uit. Op de dag zelf heeft Takis alles gefilmd, deed Vera de Niet van Maak me Mooier mijn haar en make-up en shoot Laura Oldenbroek de bijbehorende foto’s. Een dreamteam om mee samen te werken!

Ik ben benieuwd wat jullie van het eerste filmpje vinden laat het me weten in de comments! En kijk vooral ook wat Voluit leven met Diabetes verder te bieden heeft! 🙂

 

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter