GoedGevonden JessicaOnline.nl Verstegen sauzen zonder suiker toegevoegd

Ketchup zonder suiker

Op de Horecava in januari (2018) lanceerde Verstegen een viertal Guilt Free sauzen.
Tomaten Ketchup, Curry Ketchup, Piri piri (chilisaus) en een Tomaten Salsa. Aan deze sauzen is geen suiker toegevoegd, maar ook geen zoetstoffen! Ze hebben hun fantastische (zoete) smaak doordat de aller lekkerste,
zoete tomaten gebruikt zijn!
Als je de sauzen proeft, kan je het aan de ene kant bijna niet geloven en aan de andere kant niet begrijpen dat er ooit een product is ontstaan waar zo onnodig veel suiker aan toegevoegd is.

Af en toe kom je een product (in dit geval VIER!!!!) tegen waar je zo enthousiast over bent dat je er niet over op kan houden. Sinds 2012 eet ik geen van deze sauzen meer en nu kan ik ze gewoon GUILT FREE eten!
Ook Ilse is mega enthousiast en vraagt me iedere dag of we iets eten waar ze een sausje bij mag, nou bij deze sauzen kan ik echt niet bedenken waarom ze er niet iedere dag van mag genieten.

De sauzen zijn nu nog enkel verkrijgbaar in de horecagroothandels zoals Sligro en Hanos, maar hou de website in de gaten, want zodra ze in de supermarkt verkrijgbaar zijn, laat ik het jullie weten!

Sharing is caring!

6 comments

Super! Bedankt voor het delen 😀

Ik doe het heel graag! 🙂

Lieve Jessica, bij het overzicht van de tomaten-ketchup staat onder voedingswaarden dat per 100 gram
9,5 gram koolhydraten, waarvan 6,5 suikers .
Hier snap ik niks van……
Verders wil ik je complementeren met je leuke maar zeker ook nuttige website.

Hallo Frans,
Dank je wel, leuk om te lezen!
Bedoel je dat je niet snapt dat er 6,5 gram suiker per 100 gram in zit?
In tomaten zitten koolhydraten en deels bestaan die uit suikers. Dat is de suiker die van nature in tomaten aanwezig is. Dus als je een rauwe tomaat zou eten, krijg je die ook binnen.
Heb ik zo de onduidelijkheid voor je verklaard?
Liefs Jessica…

Lieve Jessica
Top…ik wist niet dat er koolhydraten in een tomaat zitten. Mag je als diabetes onbeperkt tomaten eten of is het beter om dit te beperken??

Het ligt natuurlijk ook aan welk typetje hebt, want bij type 1 moet je natuurlijk precies weten hoeveel koolhydraten je binnen krijgt en daar je insuline op afstemmen. Maar als je als type 2 patiënt steeds een tomaat neemt i.p.v. een koekje ben je heel goed bezig!

Laat een reactie achter