Hiltonrestaurantpearl-Betephotography2018_93

Hilton restaurant Pearl

Eind februari was ik uitgenodigd om te komen eten bij Pearl, het restaurant in het Hilton Hotel in Den Haag.
Ze hebben de kaart veranderd en dat moest geproefd worden.

Aan de inrichting van het restaurant is niet veel verandert, “Het meisje met de parel” schittert nog steeds op verschillende plekken in het restaurant en door de grote ramen kijk je uit over het water van de Mauritskade.Hiltonrestaurantpearl-Betephotography2018_93    Hiltonrestaurantpearl-Betephotography2018

Als starter werd er naast charcuterie ook heerlijke gepofte groente met een Provençaalse tomatensaus en Hummus op tafel gezet. Wij hadden opgegeven vegetarisch te willen dineren dus werden deze planken vlakbij ons gezet en die gingen helemaal leeg terug naar de keuken. 🙂

Hiltonrestaurantpearl-Betephotography2018_117    Hiltonrestaurantpearl-Betephotography2018_119

Er volgde een lekkere risotto en zoals je kan verwachten een dessert… Een van de mannen uit de keuken kwam met een leuk verrijdbaar tafeltje en daar kon je, je eigen “Sunday” samenstellen:
Hiltonrestaurantpearl-Betephotography2018_209

Op de aardbeien na, was het allemaal MET toegevoegde suikers. Ik heb genoten van een schaaltje aardbeien en na een lekker kopje Jasmijnthee uit een prachtig wit potje van het dunste China porselein en dito kopje kregen wij een rondleiding door de keuken.
We zagen de koude kant, de grillplaten, de ovens, de spoelkeuken en toen kwamen we bij de patissier; Safier.
We raakte aan de praat en dan gaat het bij ons al snel over eten en dus over de Vegetarische slager, eten zonder toegevoegde suikers en JessicaOnline.nl helemaal als je in de keuken van een restaurant staat!

Zo ontstond er na een leuk gesprek met chef Frank Uphoff en zijn leerling Safier de uitdaging om een suikervrij dessert te ontwikkelen. We spraken een deadline af en zouden dan met zijn vieren terugkomen om te dineren en af te sluiten met een echt restaurant waardig dessert.

Eindelijk was het zover; we gingen naar een ‘restaurantje’ en Ilse zou voor het eerst in haar leven na het eten een dessert in een restaurant krijgen. Jullie snappen dat onze vijf-en-een-half-jarige spruit niet te houden was vanaf het moment dat ze dát wist!

We kregen een leuke tafel bij het raam, Eva die veel te laat en naar haar wens net te kort geslapen had, was een beetje aan het mopperen. Ilse was door het dolle heen en Paul en ik probeerde de meisjes een beetje te dimmen zodat de andere gasten niet te veel last van ons hadden.
We speelden spelletjes tussen het voor- en hoofdgerecht door, wat net als de vorige keer heerlijk was, we kleurde een kleurplaat van Dora die Ilse van de aardige serveerster kreeg, maar zaten vooral op het puntje van onze stoel te wachten totdat we het dessert kregen!

We hoorde een belletje, als het waren de bel van de ijsco-man… en daar verscheen Safier met zijn rijdende tafeltje en gulle lach. Hij kwam recht op ons af en dit keer hoefde wij hem niet af te wijzen. Ilse en ik mochten óók een ijsje aannemen van deze goedlachse ijsco-man!

Savier Pearl Hilton

Jessica en Safier

Safier had zich ingelezen, onderzoek gedaan, een aantal pogingen gewaagd en afgeschreven en toen… in het “aardbeien seizoen” lukte het hem om aardbeienijs te draaien zonder het toevoegen van suikers. Wat zacht genoeg was om een prachtig bolletje van te scheppen, niet kristalliseerde en zo weg smolt op de tong.

Als topping had hij aardbeien, aardbeien in een marinade van ingekookte aardbeien, pistachenootjes en stukje hazelnoot. Safier schepte voor ons beiden een schaaltje met twee mooie, roze bollen ijs, we kozen zelf onze toppings en toen was het genieten!

Het was bijna nog mer genieten om naar rechts te kijken en Ilse te zien smullen van haar allereerste ijsje in een restaurant, ze was zo blij en het schaaltje kon “zo terug in de kast” volgens haar, omdat ze hem zo leeg had gelepeld.

En ik? Ik ging weer voor het eerst in jaren met een net iets te volle buik op de fiets terug naar huis, want voor mij was het ook zeker 6 jaar geleden dat ik een dessert had gegeten. Ik heb er zeker van genoten, maar ik was even vergeten dat je daar wel een plekje voor moet overlaten in je buik! 😉

Dank je wel Restaurant Pearl! Houden jullie het ijs zonder toegevoegde suikers op de kaart?
Liefs Jessica…

 

Sharing is caring!

2 comments

Dank u wel voor uw lieve reactie. Het was me een waar genoegen om dit voor u en uw dochter te maken. Ben blih om te horen dat jullie beide onwijs genoten hebben!
Gr, Safier

Jessica Mendels

🙂 Genoten hebben we zeker Safier! Liefs Jessica…

Laat een reactie achter