Ted en de avonturen van koning Midas.

Gastblogger Miriam

Even voorstellen…

Naar de film gaan is al een feest, maar als die film dan ook nog eens een heuse film première is: dubbel feest. Dus dat betekent een rode loper met BN’ers, heel veel ballonnen, snoep, taartjes, een dj die de lekkerste plaatjes draait. En de Nederlandse sterrencast is aanwezig, Jan Kooijman, Yvonne Coldewijer, Pip Pellens, Charly Luske en Ferry Doedens zien wij op het podium interviews houden voor het publiek. Samen met papa Pieter, Pieter (6) en Tommie (4) ben ik in Pathé Arena om vandaag te genieten van Ted en de avonturen van Koning Midas.

Ted en de avonturen van koning Midas

Sterrencast

Pietje, Miriam en Tommie

 

 

 

 

 

 

 

Dachten we dat het feest alleen buiten de filmzaal plaatsvond, op onze vier stoelen in de bioscoop zaal staan goodybags klaar. Yeah! Altijd extra leuke verrassing en veel uitpakplezier voor thuis. Straks meer over de verrassende inhoud van de goodybag, eerst eens even genieten van de film.

Kijk de titel belooft al veel goeds: Ted & het geheim van Koning Midas. Geheimen, altijd plus 1, koningen, altijd interessant, maar een film over archeologie, schatten en mysterieuze opdrachten met ook nog een schurk voor de achtervolgingen en de spanning… dat kan bijna niet anders dan een gegarandeerd succes zijn voor een kinderfilm. Na Ted & de schat van de mummie (2012 is dit het vervolg. Ted heeft nog steeds een oogje op de prachtige archeologe Sara. Als Ted een belangrijke avond van Sara in Las Vegas bezoekt, waar zij haar laatste archeologische ontdekking presenteert aan groot publiek, loopt de avond iets anders dan gedacht. Zowel Sara en haar vondst, de papyrus van Midas, worden door schurken ontvoerd. En nou juist op dit belangrijke document staat hoe je bij de magische ketting van Koning Midas kunt komen. Ted, Sara’s assistent Tiffany, Ted’s vriend Mummie, hondje Bieber en Sara’s papegaai Belzoni gaan achter de schurken aan. Dan begint de avonturenfilm, die mij deed denken aan een mix van Indiana jones meets Tummy de Mummy. Archeologie, groot avontuur en vele hilarische momenten.

En vooral Mummie zorgt voor de hilarische momenten, hij verliest zo nu en dan lichaamsdelen, drinkt uit een wc-pot en heeft veel humor en energie. Naast de rol voor het hondje en de papegaai, die veel weg heeft van een Angry Bird, steelt Mummie wel echt de show. Zijn stopwoordje is super, nou vooruit.

De film is ook prima geschikt voor mijn beide jongens. Vaak is een film of te spannend voor de een, of te kinderachtig voor de ander. Ook deze film heeft de leeftijdsgrens van 6 jaar en ouder. Er zitten ook wel wat spannende scenes in, onder water, geheime tombes, vallende stenen. Er wordt zelfs iemand uit een helikopter geduwd, had van mij niet gehoeven. Maar Tommie van 4 geniet er niet minder om, vooral denk ik ook omdat er veel gelachen kan worden. Een spannend avontuur, vol humor en liefde!

Thuis in de goodybag veel napret. En ik was verrast, want waar tijdens de filmpremiere in Pathe Arena alles suiker was, wat de klok sloeg. Bevatte de goodybag vooral veel bijna of geheel natuurlijke producten. Suikervrije keelsnoepjes (Isla Junior), een ‘minimally processed’ reep (The Primal Pantry), plantaardig stukje zeep (Ginger & Lily), maar ook leuke kindersbadschuim of shampoo zonder parabenen of onnatuurlijke additieven (Ginger & Lily). En wat dacht je van de voor milieu en mens verantwoorde chocolade uit eigen land, Rotterdam (Johnny Doodle). Zakje Oven Baked crunchy biscuits van Lays (zout!) Maar lieve mensen, een fruit drankje (Cool Bear) met 0% suiker toegevoegd, klinkt leuk. Maar staat niet garant voor een lekkere smaak, mier zoet. Maar dat vergaten we snel door de kleurplaat van Ted en de leuke Crayon krijtjes. Top film en erg originele goed doordachte goodybag! Daar houden we van!

Ted en de avonturen van koning Midas Goodiebag

Sharing is caring!

Laat een reactie achter