Een deken tegen de muggen

“Mam, weet je wat mijn minst favoriete seizoen is? De zomer, want dan zijn er weer muggen!”
Mijn hart brak een klein stukje toen Ilse dat zei terwijl ze met haar rug naar me toe zat in de bakfiets.
Ik rook de lente alweer in de lucht en dacht aan de dagen die langer werden en verlangde naar de zon op mijn huid en de lange, zwoele avonden buiten. Maar mijn dochter van 5 (en een half!) had ondertussen mega stress over het feit dat die verrekte, vliegende plagen haar weer half op zouden eten. Mijn Ilsje is namelijk een onweerstaanbaar lekker hapje voor muggen.

Midden in de winter werd ze schreeuwend wakker omdat ze droomde dat haar hele kamer vol muggen zat, mijn kleine meisje begon een heuse fobie te ontwikkelen en met recht. Als er één mug in huis is, weet hij Ilse te vinden en flink te raken. Zijn er meerdere muggen en ben ik ook de Sjaak met een muggenbeet, dan komt zij haar bedje uit met wel minstens 5 bulten….

Tijd voor actie!
Vorig jaar bestelde ik 4 muggenlampjes die je in het stopcontact steekt, je kent ze wel; blauw licht trekt de beestjes aan en dan zouden ze niet meer levend door een elektrische schok in het laatje onderin belanden.
Ik heb exact 0 muggen gevangen vorig jaar.

Deze lente begonnen we meteen te smeren met citronella-olie zodra de zon zakte. Het ruikt behoorlijk sterk, is niet heel goedkoop en ik vergeet het wel eens en dan…. juist is Ilse meteen “de Sjaak”. Ik bestelde ook armbandjes tegen muggen, ze zien eruit als spiraaltjes die je ook in je haar kunt dragen en zijn behandeld met een spulletje waar muggen niet van houden. De armbandjes zijn 300 uur werkzaam vanaf het moment dat je ze opent.
Ze kwamen vandaag binnen dus ik moet ze nog testen, maar ook daarvan zeg ik; best prijzig, korte houdbaarheid en je moet ze niet vergeten.

Nu het “Goed Gevonden -non food-ietm” waar dit stuk over gaat:
De anti muggen deken van Isabella die zijn werking wel 70 wasbeurten behoudt!
Ilse slaapt er nu een kleine week onder als een roosje, ze heeft sindsdien geen muggenbult gehad, maar nog beter… ze is niet meer bang! Dus het placebo effect is me de aanschafprijs al waard, maar hij lijkt nog echt te werken ook.
“Mam, mag mijn deken ook mee naar het hotelletje?” Ze wil er niet meer zonder en ik geef haar groot gelijk.
Het is een aangenaam dekentje, voelt lekker aan, ruikt naar niks en is groot genoeg om haar goed mee in te stoppen.

In de maand mei zijn ze ook nog eens voordeliger! In plaats van €69,- betaal je nu €49,- voor de deken, dus alle lekkere muggenhapjes zou ik aanraden zo’n dekentje aan te schaffen!

Liefs Jessica…

Goed gevonden insectendeken isabella jessicaonline

Dit stuk heb ik vanuit mezelf geschreven, niet in opdracht en zonder vergoeding.

 

Sharing is caring!

1 comment

[…] Meer informatie ov er de deken zelf lees je in het stuk van vorig jaar. Klik hier. […]

Laat een reactie achter